Koncertélmények

Itt a negyedik: Nervosa-Beyond-S8 klub-2017.08.09

Ez a negyedik, de az elsõ nagyszabású bulink és mondhatom kitettünk magunkért.
Igen pozitív élmény fogadott az S8 bejárata elõtt. Egy viszonylag nagy tömeg gyülekezett a helyszínen, ami régen elfeledett jó érzéseket hozott vissza bennem, és emlékeztetett a régi szép Ganz mûvházas, Lyuk-as idõkre. Tehát sokan lesznek.
Sok ismerõssel összefutottam, sõt, még Gyöngyösiek is voltak a helyszínen. Éreztem, lesz itt valami jó. A Nucleanus játszott, amikor odaértem. Sajnos kissé izgulós fajta vagyok, így az öltözõbe mentem mindenféle pótcselekvések végzése miatt. Vezetékeket pakolásztam és hangoltam. Közben a Zinfield zenekart hallottam kintrõl akik modern népdalmetalt jatszottak. A hõség a tetõfokára hágott. Fogyott az oxigén. Amikor a mi színpadi beállásunkra került a sor, a levegõtlenség miatt már több liter víz lefolyt rólam és még el sem kezdtük.
A beállást követõen, ami viszonylag határozott és gyors volt, már nem mentünk le a színpadról. Babunak a vezetékgondjai ellenére behívtuk az embereket és a húrok közé csaptunk. Félõ volt, hogy néha elhallgat majd Babu gitárja, de nem így történt szerencsére. Sokan voltak, bár ezt a front fények miatt mi alig láttuk. Úgy játszottunk, ahogy csak tõlünk tellett. Örültünk a sok embernek és nem hibáztunk. Szerencsére még két régi számot is elõ tudtunk adni. Az Innom kell és a Vision-on kívül csak az új, készülõben lévõ lemezünk számait adtuk elõ. Ígérjük, hogy nemsokára több régi számot is betanulunk.
Sok helyrõl azt hallottam vissza, hogy rossz volt a hangzás és nagyon meleg volt. Az utóbbit visszaigazolom, de az elõbbi nekünk nem tűnt fel. Mi jól éreztük magunkat.
Úgy érzem a banda nem szégyenkezhet a Nervosa elõtt. A 2017-es év nagyon jól kezdõdött számunkra.
Bejegyzés: 2017.08.18 - Para

Harmadik koncertünk: Gyöngyös, Randevú Bár 2017.06.30

Már a harmadik koncertnél járunk az újjáéledõ bandával. Egyre lazábban nyomjuk a bulikat. Pár koncert és már oda sem figyelünk mit kell fogni a gitáron, hol vannak ritmusváltások, mi is a szöveg. Minden automatikusan menni fog.
Jó volt Gyöngyösre érkezni, hiszen ott nõttem fel, oda köt a múltam (Para). Jó volt a sok régi ismerõssel összefutni. Mindezek ellenére egyikünk sem ismerte a Randevú Bárt. Minden zenekar utálja az emeleti bulikat a lépcsõn cipekedés miatt, de most sokan segítettek, így gyorsan ment. A terem nagyobb volt mint gondoltam, de olyan volt, mintha egy nappaliban játszanánk. Jó kis koncert volt, jó helyen, jó embereknek. Sokat röhögtünk, jó volt a hangulat. Még az sem rontotta el a kedvünket, hogy végig szakadt az esõ, ami a kipakoláskor volt egy kicsit kellemetlen. A végén csak a szépre emlékezünk úgyis.
Bejegyzés: 2017.07.15 - Para

Tudományos találkozó Farmoson Dolák-Saly-val

2017.06.11-én keverés és masterelés után Dandó Zoli megmutatta, hogy hogyan lehetne még mainstream-ebbé tenni az új No More Empty Heads c. thrash metál lemezünket, aki egyébként az új lemezünk keverését és masterelését magára vállalata! (végül ez nem jött össze mivel utólag magyarra váltottunk) Aki szintén jóváhagyta a minõséget, az Dolák-Saly Róbert és Tibor Lipták, egy szürreális kerti party keretében Farmoson! HAMAROSAN - NO MORE EMPTY HEADS - 2017 - AZ ÚJ BEYOND LEMEZ elérhetõ a koncertjeinken! A képen azért nem látszom , mert valakinek fényképezni is kellett - Gyula Bencze, valamint Babu lába a fényképen mindent elárul - Sodródunk az árral! Nem baj szerintünk!
Egy kis FaceBook fórum:
*Dolák-Saly Róbert: A kezemmel diszkréten jelzem, hogy 4 perc, és kipukkadok.
*Zolika Dandó: én épp egy p mollt fogok
*Gyula Bencze: Én P dúrnak néztem, de a kisujj fogta be a mollt, azt meg csak a Dolák láthatta
*Para: A bal alsó lénynek meg ferde az arca. A ferde arcú lénynek azért ferde az arca, mert kutya lóg a fülén, csak a fotó készítõje ezt nem akarta kimutatni. A kutyakimutatás amúgy is egészségkárosító.
*Nagyidai Henrik · 2 közös ismerõs - Boborjan a Thrash Metalista...
*Bóna Petra Én azt hiszem Babu mindenkit megfenyített, hogyha egy kép is készül róla, akkor irgum-burgum.
*Arpad Kisduda: Ismeritek Lipták Tibit ti is? :)) Kicsi a világ

Bejegyzés: 2017.06.14

Beyond a Nervosa elõtt 2017.08.09-én az S8-ban - Para

Nagy örömmel jelentjük be, hogy egy brazíliai hölgy tagokból álló atom zúzós thrash banda elõtt játszunk 08.09-én az S8-ban (Bp. 14. ker Kerepesi út 26). Ezúton is köszönjük a meghívást. Mi leszünk közvetlenül a Nervosa elõtt, így nincs esély arra, hogy lazán, öregesen toljuk le a bulit. 21:00 órakor kezdünk. Fel fogjuk szántani a terepet, hogy aztán a Nervosa már egy elõkészített talajon taposhasson. A szántást nem traktorral tervezzük, hanem veletek, a meghajtó motor pedig mi leszünk a zenénkkel. Már csak annyi kell, hogy ott legyetek. Minden thrasher kedves ember, így aki még nem thrash rajongó, az se féljen, mindenkit szeretettel fogadunk. Ha álldogál, ha csak nézelõdik, az sem baj. MOSH PIT-et akarunk látni azonban az õsi thrasherektõl. Forogjon velünk a világ pörögjön az áradat. Mi nem akarjuk hallani magunkat a színpadon, csak az ovációt. Az álló nép vegye csak fel az egészet a telefonjával. Olyan klipet csinálunk belõle, hogy ti sem hiszitek el.
Bejegyzés: 2017.06.01

Második koncertünk

A második bulink olyan volt, mintha hazamentünk volna, hiszen Farmoson már játszottunk 2009-ben. Nem csalódtunk. A koncert nagyon jó volt. A hangtechnika tökéletesre sikeredett. Köszönet érte. Arról a technika nem tehet, hogy a terem úgy zengett, minha egy hatalmas templomban lennénk. A többi zenekart is alig lehetett érteni, a jó hangzás ellenére, így gondolom a miénk is hasonló volt. Én mindenesetre nagy koncerten éreztem magam, hiszen a színpadon nagyon jó volt a hangzás. A lassú számunk, az I won't Blame You pedig sosem sikerült ilyen jól. Úgy érzem van még bennünk olyan, ami ki tud jönni (és nem a WC-re gondolok :) )
Gyuszi Anyukájának Lasagne-ja most is a legjobb a világon. Szívesen jövünk többször is. Köszönet a közönségnek is. Jók voltatok!

Bejegyzés: 2017.04.30

Elsõ koncertünk - Rocktogon

Az elsõ! Több ilyen nem lesz! Meghatározó, fontos és nagyon fontos! Azt jelenti, hogy valaminek a kezdete. Ez volt az elsõ bulink.
2016 szeptemberében nem is sejtettem (Para), hogy nem telik el egy év és ismét zenélni fogunk. Pedig november 20-án már az elsõ számunkat próbáltuk sikerrel Budapesten. Szóval 2016 November 20 a Beyond újjászületésének idõpontja. Immár budapesti banda lettünk, mert már csak Babu gyöngyösi.
A koncertre úgy indultunk, mintha semmi nem változott volna. Gyuszi és Zoli már gyakorlott koncertezõk voltak a Thrash Inside-dal (most New Inside). Mögöttem és Babu mögött is állt már nagymennyiségû koncerttapasztalat. És valóban, minden olajozottan mûködött. Pillanatok alatt beálltunk, a Rocktogon hangtechnikusa tökéletes hozzáértéssel dolgozott és nagyon jó hangzást állított be. Az izgatottság miatt igazából én csak a saját bulinkra tudtam gondolni, a többi zenekart sajnos így nem is tudtam megnézni.
Pont a koncertünk idõpontjában mellettünk, az Oktogon-on volt egy több ezer fõs tüntetés, ami valószínüleg nem tett jót a közönségszámnak, de nagyon jól éreztük magunkat és a kisebb létszámú közönség szerencsére kinyilvánította tetszését. Örülök, hogy itt lehettünk, örülök, hogy ismét játszhatunk!

Bejegyzés: 2017.04.20

Beyond, a Zúzda Rockkertben

Nagyon sok idõ telt el legutóbbi koncertünk óta. Laci elvesztésével a koncertlehetõségeinket is elveszítettük és persze sok más oylan dolgot is, amit semmi nem ad már vissza nekünk. A Zúzda most adott nekünk egy minimális kapaszkodót. Adott egy kis szikrányi reménysugarat, hogy talán még van esélyünk a zenélésre így is törött szárnyakkal. A koncertnek meg voltak a jó és a rossz tanulságai, de most nem akarok a rosszal foglalkozni, hiszen nyilvánvalóan Laci nélkül nagyjából senkik vagyunk. Köszönjük az embereknek, akik lehetõvé tették ezt a bulit, köszönjük azt, hogy a közönség végignézte amit csinálunk. Összességében jó buli volt.
Bejegyzés: 2012.05.18

Zavarkó László (R.I.P. 2011.07.10) - dob


Bejegyzés: 2011.07.10 - Para

2011.04.15 Thrash of the Titans-Ózd - Para


Ez a felvétel jól sikerült. A gépem lemerült, így jobbat nem is tudtam összehozni. Nem baj thrasherek! Ti jók voltatok! Köszönet érte!

A Remorse-os srácok megint meghívtak minket egy kis thrash összejövetelre. Eleinte alig voltak nézõk, de aztán fasza buli kerekedett ki az egészbõl és a nézõszám is egyre jobb lett. Felgyorsult az idõ, felgyorsult a zene. Amikor végeztünk, ledöbbentünk azon, hogy a lábdob milyen jól szólt a Remorse-éknak. Ha nekünk is ilyen jól szólt, akkor kurva jó lehetett kintrõl. Hát szerintem a Metallicán nem szól a lábdob ilyen jól, mint ezen a bulin. Remorse, le a kalappal. A közönségnek meg nagy meghajlás! Jók voltatok. Láttuk, hogy ketten is vették kamerával a koncit. Tök jó lenne megszerezni a felvételt, mert akkor talán készítenénk egy War of the good and the bad videoklipet belõlük.

Sajnos sietnünk kellett haza, mivel Rolinak a második gyerkõce még igencsak némi segítséget igényel. A két gyerkõc egészében véve sosem alszik. Van otthon éjszakai tennivaló rendesen. Hát, mi már csak ilyen hazaszaladós zenekar lettünk mostanában, de örülünk minden bulilehetõségnek. Ez a lételemünk! Thrash!

2010.12.25 Remorse évzáró buli - Para


Kellett már egy újabb jó buli. Ózd nagyon jó hely a közönség úgy tûnik szereti ezt az évzáró bulit, mert rendesen sokan jöttek, annak ellenére, hogy akár a karácsonyfa mellett is ülhettek volna így karácsony másnapján. Örülök, hogy a Remorse meghívott minket is. Ezzel elmondhatjuk, hogy a Beyond nagyon jó koncertekkel zárta ezt az évet. 2010-ben szerencsére általában Volt közönség is és pogózás is rendesen, igaz nem itt ózdon, de a többi buliban mindenképpen. Ózdon a közönség kissé visszafogottabb volt, de nem csoda, ha egy Remorse jön utánunk, akikre erõt kellett gyûjteniük. Sajnos õket már nem láthattuk, mert családi okok miatt azonnal távoznunk kellett a koncert után. Remélem ezt a hiányt be tudom pótolni késõbb, mert nagyon kíváncsi vagyok a Remorse élõ bulijára. Köszi a meghívást! Jó volt nálatok!

2010 tehát jó év volt. 2011 már nehezebb lesz, mivel egy számunkra kedves hely, a Zenepince bezárt Gyöngyösön. Reméljük viszont, hogy más városokba eljutunk végre. Thrash-el teli Boldog Új Évet minden Thrashernek!

2010.12.04 Titkos buli (Gyöngyös) - Para


Titkos nevû barátunknak köszönhetõen titkos bulit tartottunk Gyöngyösön titkos zenekarokkal. Annyira titkos volt, hogy sehol nem hirdettük. Sok titkos ember eljött és titokban kurva jól érezték magukat. Titokban elárulom, hogy mi is. Fasza emberek voltak fasza helyen fasza idõben. Olyat buliztunk, hogy le a kalappal. Köszi a hömpölygést és az agyhalált. Kösz, hogy kifizettétek a 666Ft-os titkos belépõt. A nagyon távolról érkezõ titkos zenekarnak köszi, hogy ilyen messzire eljöttetek. Ráadásul itt is maradtatok végig, nem törödve azzal, hogy távoli városotokba így csak hajnalban érhettek haza ahol méteres hótorlaszok várnak majd és nem elég a hosszú út, még az elemekkel is meg kell küzdenetek. Remélem gondmentesen hazaértetek Death-thrash állatok! Ha koncertet szerveztek, gondoljatok ránk is jövõre! Addigra új CD-nk is elkészül majd és remélem már új számokat is nyomhatunk. Szóval fasza volt, jó volt és örülök, hogy titokban azért maradt sok thrasher ebben a hazában.

2010.08.21 Verpelét, Bor-rock fesztivál - Para

Jó kis buli volt ez a Bor-rockos ahoz, hogy ne felejtsünk el élõben zenélni a sok stúdiófelvételezés közben. Nem voltak sokan és a hangzás sem volt tökéletes (eszméletlenül kevés idõ volt beállni), de azért mi odaadtuk magunkat rendesen. Nyomtuk a thrash-t ahogy kell. A színpad elõtt álló thrasherek tiszteletére készült egy videó is. Kösz mindenkinek!

Katt a képre, ha videón megnéznéd milyen volt. A szám címe: Vision:

A rövid programunkban, csak gyors számokat játszottunk. Nem kíméltük az érzékenyebb, dallamosabb lelkû nézõket sem. Itt csak szimpla atomgyors thrash kapható, semmi más. Ahogy játszottunk, egyre többen érkezgettek a buliba. Valószínüleg rólunk eddig nem is hallottak, mert legtöbben közülük jó távolra leraktak egy-egy széket és kényelmesen, "fotelból" hallgatták õrült thrash-ünket. Biztos Korda György bulit vártak és azért kellett a szék:) A fejmozgásukból azért arra következtettem, hogy nem volt a bulink rossz számukra sem. Végülis nem mindennap hallhatnak thrash-t magyarországon. Szerencsére volt egy jó kis thrasher kemény mag, akik végig kitartottak elõttünk lankadatlan headbangeléssel. Köszönet érte emberek!

Köszönet a szerevezõnek is a meghívásért. Remélem nem csalódtak a Beyondban. Mi mindent beleadtunk, amit csak lehet. Jó hely ez a Verpelét és a Bor-rock is nagyon hangulatos esemény.


2010.06.11 Szigetszentmiklós, Barbárok tanyája - Para


Barbárok! Nagyon jók voltatok. Már eltelt három nap és én még mindig a koncert hatása alatt állok. Ez a Barbártanya nagyon jó hely. Olyan kis fesztiválszerû érzésem volt. Irigylem az ottlakókat akik minden hétvégén átélhetik ezt a szabadságérzetet, amit a hely sugall. Szabad ég alatti koncertek, jó minõségû hangzás (köszi a keverésért), nagyon jó színpad, jól bemonitorozva, sok szúnyog, azaz minden, ami kell. A közönség meg úgy tünik nagyon thrash párti lehet. Úgy beindultak a leggyorsabb thtash számainkra, hogy biztosan nem véletlen a dolog. Érezhetõen ízig vérig thrasherekkel volt dolgunk, akkor is, ha õk még ezt nem is tudják :). Ez onnan is látszott, hogy egy olyan szám, amely csak egy kicsit is lassabb volt az átlagsebességünknél (egyedül a Trabantos számunk volt ilyen) már nem indították be a népet. Egy stage-divingnyi közönség ugyan nem gyûlt össze, de ti ezt is megoldottátok egy jó kis színpadugrálással. Így kell ezt csinálni! Köszönet nektek, mindenkinek, aki ott volt. Remélem lesz még alkalmunk egy második bulira is.

A koncert másik vonatkozásában viszont igen gáz volt. A Magor autójának motorházteteje felcsapódott és szétzúzta a szévédõt. Õk sajnos így nem tudtak eljönni. Szerencse, hogy csak az autóban esett kár, emberéletben, nem. Borzasztó. A Barrow sem jött, mivel a Rendermedia visszamondta a meghívásukat. Sajnálom, mert õk debrecenben még a Beyondon is tomboltak. Látszik, hogy teljes élvezetbõl csinálják a zenélést. Mindkét bandát hiányoltuk.

A Barbárok Tanyája 5-ösre vizsgázott nálunk és várjuk a következõ nyári idõpontot egy jó kis második bulira, ahová remélhetõleg az is eljön, akik most nem voltak ott. Csak híre megy, hogy milyen jó volt ez a kis koncert:)

Thrash mindörökké és kösz Rendermedia a szuper élményért!!!

2010.05.15 Gyöngyös, Zenepince - Para


Köszönjük Thrasherek! Kint tombolt a 3 napja tartó esõ, a város üres, sehol egy lélek, mégis a koncertre eljött a gyöngyösi thrash metál kemény magja. Elismerésem és a zenekar nevében köszönöm nektek! A Septicmennek is köszönjük, hogy eljöttek. Jó kis bulit nyomtatok. A számok nagyon ott voltak. Volt kis Kreator is, meg kis Slayer is, tök jól szóltak a kétszólamú refrének, meg minden. Le a kalappal!

A Beyond végre adhatott egy igazán hosszú bulit, ahol valóban csak gyors thrash számokat nyomattunk. Én úgy érzem egyre erõsödik a repertoárunk ezekkel a Black Magic Night-os nótáinkkal. Így egyre másra esnek ki a slágeresebb nóták, mint a Csak egy isten, Szent te is adakozz, Eltörheted szárnyaim, Felszínes láz és itt még a ráadásban ugyan játszottuk a Sávét nyomok-ot, de azt is ki fogja túrni a Black Magic nigth, amit ezúttal nem játszottunk, mivel a koncertig nem sikerült begyakorolnunk. Sebaj, legközelebb pótoljuk. Egyre thrashesebb koncerteket adunk és bízunk abban, hogy erre lesz igény más városokban is. Hívjatok koncertre, ha szeretnétek Beyond bulit a ti városotokban is. Fõleg a helyi tulajnak szóljatok, hogy szükség van ránk:) Ha mi szólunk nekik, akkor az önfuttatás, ha ti szóltok nekik, akkor az valódi igény. Szóval ne lustálkodjatok, irány a rock klub és rázzátok a fõnököt, hogy szervezzen be minket.

Thrash forever!

2010.05.07
Bp, Mentha terasz - Para

Mindenekelõtt köszönet a thrasher szervezõknek, hogy meghívtak minket. Jó, hogy ránk gondoltatok és tudjuk, hogy nektek is fáj, ami ebbõl az egészbõl kikerekedett.
1. Olyan hangerõn kellett játszanunk, ami több mint nevetséges. A keverõs decibelmérõvel járkált és akármennyit halkítottunk, õ azt mondta, fele hangerõre halkítsuk.
2. Kétszámonként jött oda a keverõs, hogy Laci doboljon halkabban. Ez is nevetséges. Nem vagyunk lagzis zenekar, hogy dobverõ helyett seprûvel adjuk az ütemet.
3.a negyedik szám után odajött hozzánk egy srác (azt hittük, hogy helyi szervezõ) a következõ zenekarnak el kéne kezdenie a mûsort. Még 6 percünk van hátra. (Petõfi csarnok érzés jaaaaj). Mikor a hatodik szám után (kb 25 perces mûsoridõ) megadóan lementünk, kiderült, hogy nem is szervezõ volt, hanem a következõ együttes egy tagja. Ha ezt tudtuk volna, azt hiszem elküldtük volna az ....ba. Ember! Hogy képzeled? Nem gondoltad, hogy nagy az arcod? Hogy jössz te ahoz, hogy lezavarsz egy másik zenekart bárhonnan? Ráadásul, ha olyan zenét játszol, amivel ti rémísztgettetek minket? Utána megtudtuk, hogy osztálytalálkozó volt és az osztályuknak nyomták ének nélkül a zenét. Szóval sosem felejtjük el tettedet. Mi nem szoktunk túlzottan bepörögni a rendezõi túlkapások miatt, de hogy egy másik zenekar szopasson, azt nem bírjuk.


Szóval ez a koncert olyan volt, hogy akár ne is lett volna. Köszönet azoknak, akik eljöttek és bocsánat azért, hogy ilyen rútul elbántak velük és velünk is. A szervezõ meg ne lógassa az orrát, nem tehet semmirõl.

2010.03.20 Vámosgyörk Tintoretto - Para


Jó kis családias buli volt ez tele izgalmakkal. Érdekes módon Vámosgyörkön úgy 10 fizetõvendég volt kíváncsi erre a bulira, ami azért is furcsa, mert felteszem magamban a kérdést. Annyi buli van ott, hogy az emberek már belefáradtak volna a bulizásba és már nem érdekli õket egy ilyen megmozdulás? vagy nem is tudtak róla? Furcsa. No, végülis a 10 vendég meg az utánunk jövõ 3 zenekar és csapata, azért kisebb tömegnek számított:) Akkora jó hely ez a Tintoretto, hogy kár, hogy nem jöttek többen. Volt jó nagy kiemelt színpada, volt nekünk is hely rendesen, voltak fények, minden. 100%-osan tetszett a hely. Gondolom a kevés fizetõ nézõszám miatt biztos nem lesz itt több bulink, de azért furcsa volt megtapasztalni, milyen jó helyek vannak eltemetve egy-egy falu érdektelenségébe fulladva. A koncert fõ érdekessége volt, hogy a Steps of death felénél leoltódtak a lámpák, elhallgattak az erõsítõk. Elõször csak a világítás felezõdött le, majd teljes sötétség állt be. Az áramszolgáltatás megszünt a fél faluban. Szerencsére 5 perc múlva visszatért egy fél erõsségû áram, így valamit már láttunk, de a koncert folytatásához ez kevés volt. Mivel már 23:00 óra közeledett, így nem folytattuk a bulit és lepakoltunk. Nem akartuk a többi bandától elvenni az idõt. Õk így is legalább hajnal kettõig nyomták. Szóval mi lepakolás után haza is mentünk, így más nem nagyon történt részünkrõl. Mindenesetre az az utóbbi két koncert 2-3 hét kihagyást eredményezett a felvétel elkészítésében. Hétfõtõl folytatjuk a basszusfelvételt. Már csak öt számot kell felvennünk majd utána a maradék szólókat és már készen is vagyunk. Ha errõl is van valakinek fényképe, akkor küldje, mert jó lenne:) Rossz minõség sem gond. Emléknek jó minden, ami van.

2010.03.13 Gyöngyös, Zenepince - Para


Szerencsére a legutóbbi zenepincés bulink után már nem izgultunk annyira a nézõszám miatt. Bíztunk abban, hogy akkori produkciónk nem ûzött el minden nézõt rólunk. Nem is kellett csalódnunk. Jöttek szép számmal az emberek, annak ellenére, hogy -megtudtuk- még két helyen is koncert volt akkor este gyöngyösön. Úgy tünik a zenepince végre kezd beindulni. Ugyan már nem plakátolnak annyit mint régen, de gondolom a visszatérõ vendégek úgyis hirdetik szájhagyomány útján a híreket. Érdekes volt, hogy még a Gyöngyös TV is megérkezett, holott mi nem is szóltunk nekik. Tök jó volt. Készült is egy riport, amit le is adtak (másoktól hallottam, mivel a zenekarból sajnos senki nem nézte akkoriban a GYTV-t). Volt ott Mamba és Beyond koncertrészlet is. Remélem valahogy meg tudom szerezni a felvételt, mert azért kiraknám a honlapra is, ha lehet. Ráadásul egyetlen képet sem készítettünk a buliról így most nem tudunk kirakni képbeszámolót. Ha valakinek van fényképe a buliról azt jó lenne, ha elküldené e-mail címünkre, mert szívesen megosztjuk bárkivel, ha jók.

A koncert nagyon jól kezdõdött. A thrasherek azonnal beindultak, és ez végig a bulira jellemzõ is maradt. Érdekes módon most egész koncert alatt a hátul állók is ottmaradtak, pedig azért régebben õk azért elszállingózgattak egy két sörre. Jó volt a buli és remélem még jobb lesz a Május 15-i is. Gyertek mégtöbben, hiszen akkorra jó meleg van rendelve, így még a nehéz télikabátok sem zavarnak majd a headbangelésben és a sör is jobban esik.

2009.11.14 Budapest, Total Metal klub - Para


Valami, valóban beindult, most már biztos. Volt sok Viper roomos bulink, ahol sok-sok koncerten kereszül elmondhattuk, hogy van egy rajongónk. Jaksa, hûséges No.1, sok-sok köszönet és hála neked kitartásodért és zenénk szeretetéért. Ma is elsõ sorban tombolsz és ha majd több ezren lesznek a koncertjeinken, én akkor is majd a te tekintetedet fogom keresni a tömegben és tudni fogom, hogy Te vagy a No.1 :) No elég a buzulásból, vissza a lényegre. GABO azt mondta a buliról, hogy kurva jó, de hol a rákban van a hatalmas közönség. Én látom, hogy merre tartunk, és úgy érzem, jó felé.

2006 után, amióta újra beindultunk, elõször több éven keresztül csak a velünk együtt játszó zenekaroknak játszottunk, de néha még azoknak sem, abban az eseben ha azok sörözni mentek volna. Hangsúlyozom, ez, több éven keresztül állandósult tendencia volt. Majd jött Jaksa, amikor õ és még két ember (a nagynevelt fiam Peti és Roli tesója Robi) már headbengelni is elkezdett. És most ott tartunk, hogy úgy 10-15 ember már kívülrõl fújja a dalainkat akár gyöngyösön, akár budapesten (a többi helyen csak utólag visszamondott bulijaink voltak, azaz mind elmaradt). A mostani koncertjeink abban is különböznek a régiektõl, hogy akkoriban csak álltunk a színpadon és öregesen jól elvoltunk, de a Bonded by Blood-os buliból nagyon sokat tanultunk. Amerikai "mestereink" megtanítottak minket, hogy is kell ezt csinálni. Mi most úgy csináljuk, ahogy tõlük "tanultuk". A színpadon nincs többé rövidzárlat, nincs többé megállás. A közönségtõl nem várhatjuk el többé, hogy mozogjanak a koncerten, ha mi meg kényelmesen álldogállunk. Együtt ér ez az egész valamit. Végülis újból megtanultunk thrash-elni, újból megtanultunk igazi koncert õrültekké válni, köszönhetõen amerikai barátainknak. Nekik persze könyû, mert õk semmi mást nem csinálnak, csak ezt. Ráadásul náluk nem folyik be az életbe a mindent megrontó politikai hangulat és a szegénység. Mi meg ugye másnap megyünk melózni és mi is alapból a szegények táborát gyarapítjuk.

Jó dolog így koncertezni. Valahogy olyan, mintha a zenekar együtt élne a közönséggel. Együtt dobban a szívünk, együtt lobban a hajunk. Kaptunk a "Nem volt még 17" szólójára egy jó kis közönséghajlongást is. Annyira tetszett. Jó ötlet volt. Így tovább!

Valami változóban van és ezt le akartam írni. Nem vagyunk sztárok, nincs egy vasunk sem, nincs nekünk semmink. A koncertek viszik a pénzt, nem hozzák. Egy-egy budapesti bulin mi 10-15 ezer forintot is bukunk a benzin és az autópályadíj miatt, de valahogy a belsõ énünk mégis kívánja ezeket a bulikat.

GABO-nak valahol igaza van, én mégis úgy érzem mi is hibásak vagyunk. Ha már évekkel ezelõtt, 2006-ban is ilyen intenzitással játszottunk volna, talán már több százan járnának koncertjeinkre. Nekünk most indult el valami és ez a folyamat elindult és ezután csak jobb lehet.

Leírom azért azt is, hogy részemrõl ehez egy elég nagy lépést is meg kellett tennem. Le kellett adnom az italt, teljesen. Aug. 16 óta nem iszom egy kortyot sem. Volt egy véreredményem, amiben a májenzim értékem háromszorosa volt a megengedett maximumértéknek. Ez adott nekem lökést. Döntöttem: az életet választom. Ezelõtt azt hittem két sör nélkül el sem tudom kezdeni a koncertet. Igaz így két szám után minden mozgás nélkül is teljes kimerültségbe estem. Azt hittem ez azért van, mert túl intenzíven ordítok, de ez, most már bizonyos vagyok benne, hogy ez nem igaz. A mostani koncertjeinket ki sem bírtam volna úgy, ahogy régen csináltam. Az ital nem erõt adott, hanem elvette azt. Most sem bírom, az igaz, de most végigtombolom a bulit és nem mindegy azért, hogy egyhelyben állva nem bírom, vagy teljes intenzitással. Nekem a thrash már nem az italról szól. Hülyeség volt ezt leírnom, de jó lesz majd öregkoromban visszaolvasni. Ugyebár ez egy napló, semmi más.

A hely: nagyon nehéz volt megtalálni a Total metal klubot. Mentünk az autóval néztünk meredten és jócskán elhagytuk azt a helyet, ahol a TM klubnak lennie kellett volna. Tanakodtunk, hogy mit hibáztunk el, hiszen sehol nem láttunk Total metal feliratot. Mivel tudtuk, hogy ezt a helyzetet kocsiból nem tudjuk megoldani, gyalog kezdtük keresni a helyet. Amikor átmentünk a HÉV sínein a TESCO-val szemben, ahogy a leírás magyarázta, nem láttunk semmit. Poros romos elhagyott gyárépület, graffitis, összefújkált elhagyott kapu és sötétség. Ez nem lehet az a hely. Egyszercsak a kapun rés nyílt. Egy arc nézett ránk és megkérdezte, mit keresünk? "Egy heavy metal klubot"-mondtuk. "Ha a TM-et keresitek, akkor jó helyen jártok. Ez az"-mondta. No,így találtuk meg. A külsõ persze bent egy nagyon jó metálklubot takart, úgyhogy nagyon kellemesen csalódtunk a helyben. Igaz, az elsõ emeletre kellet felcipelnünk a nem kis cuccunkat, de mindettõl eltekintve a hely nagyon jó. Szívesen mennénk még oda. Jó volt megismerni Szapy-t is, akinek már többször is küldtem hír-cikket a beyond-ról, de eddig sosem láttam õt. Szapy még két számot videózott is, így lehet, hogy újabb videóval is gazdagodni fog kis gyûjteményünk. Elõre is köszi Szapy! Végre Dettivel is válthattam pár szót, és végre már eddig ismeretlen arcok is voltak a bulin, sõt még némelyikük a szöveget is tudta. Nagyon jó érzés.

Elnézést mindenkitõl, akiktõl búcsúzás nélkül távoztunk, de nagyon sietnünk kellett és nem hagyhattuk a cuccot a kocsiban. 10 perc alatt is kipakolnak ennyi cuccot õrizetlenül. Septicmen, Thrash Inside! Köszi, hogy együtt tolultunk egy buliban! Egy hajóban evezünk, ugyanazt éljük át mindannyian. Baranyi Petya, köszi, hogy eljöttél és headbangeltél velünk együtt, ahogy kell. A fotóid felejthetetlenek.

2009.11.07 Gyöngyös Zenepince - Para


Olyan érzésem van, hogy valami beindult a thrash vonalon. A gyöngyösi zenepincés bulink felûlmúlt minden eddigi buliélményünket. Eleinte kissé aggódtam a nézõszámot illetõen, hiszen a thrash nem a legkeresettebb mûfajok egyike, mégis kb. 100 ember eljött a bulira és olyat mozogtak, hogy le a kalappal. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak ránk jöttetek el, hiszen a Thrash Inside és a Fekete Mamba társaságában zenéltünk, de nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan voltatok. Tök jó, hogy végigtomboltátok a koncertet, minden nagyon jó. Most semmi negatív élményt nem tudok felsorakoztatni, talán csak annyit, hogy nekem majdnem kiesett a fogam a mikrofon miatt, amit egy õrült pogózó a pofámnak lökött, vagy, hogy egy másik õrült pogózó teljes testével ráesett Babu pedálsorára hátramenetben nekifutásból, ami által minden effektet átkapcsolt egy nyomásra. A fogam szerencsére nem esett ki, a pedálsort meg Babu gyorsan visszakapcsolgatta, így csak néhány másodpercig lehetett élvezni a kemény thrash helyett a country hangzású thrash muzsikát. Szóval ez a negatívum nem is negatívum, hiszen mindezt a felfokozott hangulat okozta. A buli után sokszor hangzott el tõlünk, hogy ilyen jó bulit utoljára a 80-as években nyomtunk és ezt így is érezzük. Köszönet a szervezõnek a plakátokért, ami igen ritka manapság, köszönet a közönségnek, akik eljöttek és végre jól érezték magukat és köszönet a thrash mûfajnak, hogy létezik és ezzel mi is létezni tudunk. Köszönet a Thrash Inside-nak és a Fekete Mambának is, hogy velük játszhattunk Gyöngyösön. Mindkettõ zenekar nagyon jól tolta. Ilyen bulikat ezret még!!! A Thrash Inside meg remélem haza tudott érni, mert a mikrobuszuk generátora beadta az unalmasat. A zenepincétõl kb 200 méterre a motorjuk teljesen leállt, mivel az akkumulátor lemerült. Babu hozott töltõt, így a nézõtér végén egy padon megpróbáltuk föltölteni. Bízom benne, hogy sikerült hazáig kibírnia. Ez a thrash élet. Izgalmak, bonyodalmak sora. Ezért jó mindez, persze csak akkor, ha nem fagyunk meg az út szélén, mint ahogy én és Babu a régmúltban, de ez egy másik történet...

2009.10.02 Bp. Viper room - Para


A Viper roomba már visszajáró szellemek vagyunk. Mindig újra megpróbáljuk. Azok akik eljöttek a bulira nagyon örültek a Beyondnak és soha egy percre sem lankadtak. Úgy végig headbangelték az egyórás bulinkat, hogy látszott, amit csinálunk az nagyon jó. Töretlen erõvel élvezték a thrash sebességét, megtorló erejét. Itt most nem volt egyetlen ballada sem, egyetlen "slágeres" nóta sem, mégis õk végig teljes erõbedobással reagáltak minden riffre, minden thrash akkordra. Ezúton szeretném kifejezni hálámat nektek, akik félretoltatok minden más pénteki programot, leszartátok az utolsó HÉV lekésésébõl eredõ hosszúra nyúlt estét és érzem, bennetek csak az este jó része marad meg majd emlékként. Jaksa, neked meg jobbulást! A hideg hajnalokból eredõ nátha a mi hibánk. No meg a HÉV-é, amit lekéstetek Bálinttal. Azért új arcot is felfedeztünk. Köszi Detti, hogy eljöttél és végigheadbang-elted a bulit!
Mi továbbra is megelégszünk kis táborunkkal, akik eljöttök megnézni a bandát és élvezitek a koncert minden pillanatát. Nekünk ti adtok erõt és reményt. Gyertek továbbra is, ha lehet és mi azt fogjuk továbbra is nyújtani, amit eddig is. Thrash-t. Most készülünk egy újabb demó megírására. Öt szám már készen várja, hogy rögzítsük õket. Lesz itt még mit hallgatni, ez biztos. Csakis nektek fog ez készülni, a ti tiszteletetekre. Örök hála nektek! Ja és tök jó, hogy megismertük a Zsarnok zenekart is, akik szintén a Thrasht istenítették aznap este.

2009.06.26, Budapest Petõfi Csarnok, Drogmegelõzési világnap. - Para


Kiszámíthatatlan volt ennek a bulinak a kimenetele. Ingyenes buli, nagyszínpad, jó cucc. Akár sokan is lehettek volna, de esett az esõ végig a koncert elõtt. Amikor odaértünk, bent már szólt a "népzene", de az esõ legalább elállt. Kint sok-sok rendõr állt, mivel a rendõrség szervezte a bulit. Mondták, hogy vannak bent vagy huszan és, ha nem hoztunk magunkkal közönséget, akkor ennyien is lesznek. Mondanom sem kell, a bentlévõk nem néztek ki thrashernek, szóval láttuk, hogy nagy valószínûség szerint üres Pecsának fogunk játszani. A Thrash Inside-ot még meg is várta az ott lévõk közül több ember, köztük apukák, anyukák, kisgyerekkel, de mi marad majd nekünk? A Thrash Inside jól nyomta a Hardcore-thrash-t és játszottak vagy 12 számot, amikor mi jöttünk. 22:00-ig volt meghirdetve a buli, így nem aggódtunk, mert még csak 21:00-volt. Akkor kezdett kaotikussá válni a helyzet, amikor Gyuszi a Thrash Inside-ból szomorúan közölte, hogy a szervezõ rövidíteni akarja a bulit és be akarja fejezni 21:40-kor. Az átállás alatt ez a hangulat uralkodott. Szóval modták, hogy siessünk-siessünk. Hát, mi nem kapkodtunk, csak, ahogy szoktunk, mivel amúgy is gyorsak vagyunk átállásban. Mire elkezdtük a koncit, a közönség felállása teljesen megváltozott. Eltüntek a családias közönségi körök és csak színtiszta metálosok maradtak. Igaz a pecsában 100 ember is kevésnek tünik, így a mi 30 fõs közönségünk sem volt túl soknak mondható, de mi elhatároztuk, hogy nekik is azt adjuk, mint amit adnánk 20 ezer embernek (hehe álmodozzunk csak :) ). Nyomtuk a thrasht. A 3. szám után nevetséges bejelentést hallottunk a színpad szélérõl: "már csak 2 percünk maradt". Nem hittem a fülemnek, de belevágtunk az utolsó számba. Gondoltuk majd a felénél kikapcsolják az áramot, ahogy azt a kommunista rendszerben csinálták gyakran. Szerencsére engedték az utolsó számot végig, de többet az ottlévõk kedvéért sem engedtek, pedig elég hangosan kérték a folytatást. "Kit érdekel a Depeche Mode! (Depeche klub jött a Beyond után). Metál kell! Vissza! Vissza!"-kántálták. Mindent összevetve ez a buli is jó volt köszönhetõen a thrashereknek. Minden tiszteletem nektek!

2009.06.06, Abasári Motoros Találkozó (VIII.)A Fekete Sereg motoros találkozója. - Para


Már nem is reménykedtünk, hogy nagy közönség fog tolongani a bulin. A szervezõ már az elején kijelentette, hogy minden évben ugyanazok látogatják a találkozót, ha nagy zenekarokat hívnak, ha kicsiket, vagy bárkit. Most nem is törekedtek a nagy zenekarokra. Mi még a plakátokon sem szerepeltünk (késõbb szerveztek be, mint a nyomtatás), így csak véletlen volt, hogy egy kisebb gyöngyösi thrasher csapattal összetalálkoztunk. Tökre örültünk, hogy a sok Deákbilles öreg, vagy fiatal motoros közt igazi thrashereknek játszhatunk, pedig nem is számítottunk rá. Egy kamionplató volt a színpad, ami elég jó hangulatot adott a dologhoz. Szóval kevés thrasher és érdeklõdõ a színpad elõtt, (úgy 15 fõ, lásd a képek menû alatt) és sok lusta motoros jobboldalon a kocsmában, akik sosem állnának fel egy zenekar kedvéért sem. Ez volt az alap, de a többi az jó volt, köszönhetõen a thrasherek headbengelésének és a plató hangulatnak.

2009.05.30, Jászárockszállás Teke klub - Para


A Teke klubban már játszottunk sok évvel ezelõtt a Morfium jóvoltából. Az is jó volt, így sejtettük, hogy most sem lesz másképp. Úgy is lett. Természetesen, mivel nem sok thrasher létezik még, így most sem volt teltház, de akik ott voltak legalább elég mozgékonyak voltak. 10-15 fõ úgy tolta a pogót és a hedbenget, hogy jobban éreztük magunkat, mint a Fueled by Fire elõtti buliban, ahol több százan voltak. Ott viszont néhány fõ kivételével (tisztelet nekik) elbújtak hátul a sötétben. Teke klub! Visszatérünk még!

2009.05.27, Trafó bár tangó -Fueled by Fire turné állomása - Para


Egy szép napon kaptam egy e-mail-t: "akarunk-e menni a Fuel by Fire koncertre, mint magyar fellépõ?" Megdöbbentem, mivel ilyen nagyszabású koncerten a 80-as évek végén léptünk fel utoljára. Azóta vegetálunk alig hirdetett, kis nézõszámú koncerteken. Azonnal igent mondtam és mivel nem átverés volt az e-mail, így létre is jöhetett a koncert. Öröm volt nézni, hogy még nem haltak ki a thrasherek, ráadásul olyan mozgást produkáltak a nézõtéren, hogy én magam is kedvet kaptam egy gyenge pogóra a Bonded by blood-on. Ez egy jól meghirdetett jól megszervezett buli volt, az biztos.
Mi érkeztünk elsõnek, mivel az amerikai bandáknak volt valami problémájuk az út során. Nyugodtan rakhattuk a cuccainkat a kis méretû szinpadra és volt elég idõ a beállásra is. Minden jól összejött. Sajnos nagyon hamar fél kilenckor kezdenünk kellett, ami az eredeti tervhez képest még csúszott is fél órát, így a végsõ közönségszámnak mi csak a kétharmadát érezhettük magunk elõtt, de már nekünk az is teltház benyomását keltette. A számok végén nagyon jó volt hallani a nagy tapsokat éreztük, hogy amit csinálunk az tetszik a thrashereknek.
A görög Suicidal Angels lemondta a turnét így helyettük egy olasz banda lépett fel (Neurasthenia). Olyat toltak a képünkbe, hogy a fejünk is leesett. Beindult egy olyan erõs oldschool thrash irányzat itt körülöttünk, hogy csak bízni tudok abban, hogy itt magyarországon is teret tud hódítani. Ez mindhárom zenekarra vonatkozik. Nagyon jók.
A Bonded by Blood már ismerõs volt számomra. A myspace-en hallható 4 számukat már én is rongyosra hallgattam. Számomra õk voltak a legjobbak aznap este, de csak egy kicsivel elõzték meg az olasz zenekart. A Bonded-en volt legnagyobb az ováció is. Félelmetesen jó volt.
A Fueled by Fire egy fikarcnyit sem csökkentette a sebességet és csöppet sem pihenhetett a közönség. Nagy energiát adott nekünk mindhárom zenekar. Lökést adott a következõ lemezünkhöz, ami még ötlet szinten sincs meg ugyan, de ha lesz, akkor kicsit mégjobban rá fogunk lépni a gázpedálra ez tuti.
Thrash is back!

2009.02.28. és 05.22 Viper room - Para

Lehetséges, hogy a Viper roomról már csak múlt idõben beszélhetünk, mint egy olyan hely, ahol a Beyond is játszott. Nem a hely bezárásáról van szó, hanem a koncertek iránti érdeklõdések megfogyatkozásáról úgy általánosan. Volt itt két koncertünk ebben az évben, de valami nem volt jó ezzel a hellyel. A szervezõ Imi sem értette miért, de valahogy ebben az évben szinte semmilyen zenekarra nem jött be számottevõ közönség. Senki nem értette miért. Van egy hely, ahol szuper a hangzás, szuper a szinpad, jó a körítés, jó a sör, mégis az emberek messze elkerülik a helyet. Mély tiszteletem Iminek, aki mindezek ellenére meghívott minket amennyiszer csak lehetett. Szóval volt egy hely, ahol a Beyond bármilyen körülmények között bármikor játszhatott, csak sajnos nézõ nem volt, aki meghallgatta volna. Természetesen ugyanígy járt a velünk ezévben fellépett Aquincum, akik töretlen erõvel hajtották a Slayer klubbot is, amíg az érdektelenség miatt kifogyott a pénz a zsebükbõl, akiknek a gitárosa 40 fokos lázzal küszködött, de így is eljött fellépni, Thrash Inside, akik jóbarátok és ugyanúgy próbálnak talpon maradni, mint mi, és Lost in Time, akiket ott hallottam elõször, akik énekese zseniálisan énekel, õk mind ott voltak. Az xVibes-rõl inkább nem beszélek, mert õk, a saját próbatermi közönségüket hozták, de úgy, hogy kivonultak addig, amíg õk nem jöttek. Ráadásul szerintem nem is rpckzenét játszanak, hanem valami Depeche mode szerû valamit. Lenyomtuk a koncerteket, de mégis a lelkünkben ûr tátongott. Hol vannak azok, akiknek játszanunk kéne? Jaksa, persze neked is szivesen játszunk, de azért legalább 4 érdeklõdõ jó lett volna:) Lement ez a két koncert és csak köszönetet tudok mondani a szervezõnek és a zenekaroknak, hogy ilyen odaadással tûrték az érdektelenséget. Ezt lehet tûrni, de a tûrésbõl senki nem él meg. Ezért gondolom, hogy lehet, hogy ez a hely múltidõ, mert ez a hely már valószínüleg nem engedhet meg magának ilyen bukásokat. Ha mégis Imi úgy gondolod, hogy megint megpróbáljuk, akkor bármikor, szívesen megyünk, de ha soha nem engedsz be minket többé, azt is megértjük. Jók voltak ezek a bulik...magunknak.

2009.05.01, Farmos Mûvház - Para


A Thrash Inside már hívott minket ide. Tök jó õsi mûvházkialakítású hely ez. Zeng-bong a nagy terem, talán azt várja, hogy egyszer teltház lesz, ami majd az akkusztikát is megjavítja.
Már-már alap, hogy a bulit a Thrash Inside-os Gyuszi anyukájánál kezdjük egy kis szívélyes vacsorameghívással. Isteni volt most is a kolbász/hurka, finom volt a kenyér és a sör is. Nagyon köszi a vendéglátást, ami a koncertnek ad egy alap nyugodt hangulatot. Itt már rossz nem történhet.
Saját énekhangosítást hoztunk, azaz minden cucc a két zenekaré volt. Felpakoltunk és vártuk a kezdést. A múltkori bulin megtörtént, hogy a Thrash Inside játszott elõttünk és miután lementek, a közönség is elhúzott egy sátorozás miatt, így rajtunk senki nem maradt, vagyis alig-alig. Most ezt megelõzve inkább mi toltuk elöl. Jobban is jártunk, mert azért tényleg így meghallgattak minket. A farmosiak attól függetlenül, hogy végülis meghallgattak minket, egyáltalán nem mozdultak meg a thrash-re. Hátul ülve a távolból figyelték az eseményeket. Elõl azért ismerõsökbõl kialakult egy sornyi közönség szerencsére, így nem éreztük olyan magányosnak magunkat, mert õk még headbengeltek is egy kicsit. A másik ami még fontos, hogy Jaksa (az elsõ számú rajongónk:) ) és szemtelenül Beyond pólóban volt képes megérkezni. Ez nem lenne gond, leszámítva, hogy nekünk még sosem volt Beyond pólónk, azon kívül, amit a 80-as években még én rajzoltam magamnak textilfilccel:) Rendeltünk is tõle azonnal. Már megvan az elsõ igazi Beyond pólónk nekünk is. Kösz Jaksa! Szóval letoltuk a bulit, jó nagy tapsokat kaptunk, de kissé hiányzott az, amit a Thrash Inside-ék kaptak a közönségtõl. Õk aztán olyan pogót és headbenget kaptak, hogy le a kalappal. Látszik, hogy hazai pályán õk a legjobbak. No szóval jó buli volt jó helyen, jó emberekkel. Ennyi kell, semmi más.

********************2008-AS ESEMÉNY (lemezt csináltunk)*****************.

2008.03.21, Viper room - Para


Ismét Budapesten játszottunk hogy végre felélesszük a Thrash energiáját, ami 1995 környékén de inkább már hamarabb elveszett valahol a média árok mély leeresztõ csatornáin. Az underground zene halálát jósolta a Viper room tulajdonosa is, aki persze tapasztalatból beszél. Elmondta, hogy a neves zenekarokra sem jönnek már be a jónépek. Szerinte kihalt az élõ zene iránti érdeklõdés Budapesten és meneküljünk Pestrõl mert ott csak a halál és az érdektelenség vár ránk. A Viper-ben szervezett bulikon is általában csak azokon a koncerteken van közönség, amelyiknek hatalmas haveri köre van. Ilyenek a fõiskolás zenekarok, akik elhozzák magukkal a fél iskolát. Ezekkel az elõszavakkal kezdtünk kipakolni feltételezve, hogy senki nem fog eljönni. A félelmünk alaptalan volt. Egész sokan eljöttek. A thrash inside-on mondhatni félházas volt a nézõtér, ami igen jónak mondható. Kurva jól is játszanak kurva jó zenét. Nekem nagyon tetszett. Így egészen más hangulatban pakoltuk ki a cuccunkat a színpadra. Bíztunk abban, hogy csak nem megy haza a jónép és végre megmutathatjuk magunkat. Elkezdtünk hát játszani, és rá kellett jönnünk, hogy az emberek mégis hazahúztak... Zenéltünk hát a thrash inside-nak és megint nem tudtuk megmutatni magunkat a jónépnek. Lehangoló volt nagyon, bár a thrash insidenak is jó játszani, de sajnos nem ez a siker kulcsa. Legközelebb csak elõttük játszhatunk, utánuk soha!!!! Inkább el sem megyünk:)
Éljen soká a thrash!

********************2007-ES ESEMÉNYEK*****************.

2007.12.30, Slayer klub - Para


Másodszor léptünk fel a Yuk-ban. Elõször a Kék-, majd ezúttal a Vörös Yuk-ban kapott helyet a Slayer klub. Örültem a meghívásnak, mert a Yuk igazán jó hely. Igaz a Kék-ben anno eléggé szerényre sikeredett a hangzásvilágunk, de most a Vörös mindenért kárpótolt. Olyan hangzást kaptunk (hála a hangtechnikusnak), hogy nagyszínpadon éreztem magam ezen a kis színpadon is. Saját érzésem szerint nagyon sütöttek a nóták. Élvezetes volt játszani és látni, hogy a közönség végig ott marad és nem menekül el a kocsmarészre, mint azt tették régebben egy-két Black Out, illetve Cool Head Klan elõtti fellépésünk alkalmával 2005-ben. Most derekasan végigállták a bulit és aki ott volt, annak arcát figyelve jó érzés fogott el. Jó zenélni és jó, hogy vannak még thrash-erek a földön. A koncert amolyan elõszilveszteri buli volt és az Aquincum és mi is nagy reményeket fûztünk a koncerthez a nézõszámot tekintve. Természetesen, most is kissé csalódnunk kellett a nézõszámban. Nem egyszerû ma bevonzani iszonyatosan sok közönséget sehova, fõleg ha metált, sõt, fõleg, ha thrash-t játszik az ember. Mi kitartunk persze továbbra is ezen a vonalon, mivel érzem a koncertek utáni visszacsatolásokból, hogy ez a mûfaj újjáéledõben van és lehet még sokat tenni a thrash érdekében. Köszi a Thrash inside-nak, hogy õk is beálltak a nézõk soraiba és végig éltettek minket másokkal együtt, sõt, amikor a koncert csúszása miatt én visszautasítottam a "visszahívást" mivel nem akartam kitolni az Aquincum-mal, az Aquincum intett, hogy játtszuk csak le a visszahívó számot is. Jó gyerekek vagytok!
Jó helyen játszottunk jó embereknek. Ezt csak azok tudhatják, akik ott vannak egy-egy koncertünkön. Sajnos ezúttal nem tudtam megnézni sem az elõttünk játszó Morfiumot, mivel háttérteendõim voltak, sem az utánunk következõ Aquincumot, mivel kicuccolván haza kellett mennünk, de örömmel gondolok arra, hogy ilyen jó emberekkel vagyunk körülvéve.

Zárszóként megemlítem, hogy 2008.01.07-én felraktam az elsõ pár remix-elt Holt lelkek számot a honlapra. Ezek a számok már sokkal jobban szólnak elõdjüknél és az ének is sokkal durvább lett. 3 év kellett a visszatérésünk után ahoz, hogy ráérezzek ismét a thrash éneklésre. Elnézést mindazoktól, akik megvették az elsõ verziós Holt lelkeket annak ellenére, hogy a hangzás és az ének még valóban nem volt eléggé kiforrva. Úgy gondoltam akkoriban, hogy mi már jól csináljuk a dolgunkat, de ma már visszahallgatva a Holt lelkeket, tudom, hogy túl korai volt kiadni az anyagot. Az összes számot újra fogjuk gyártani, de, hogy újra terjeszteni fogjuk-e, azt nem tudom.
Éljen soká a thrash!

2007.12.10 Videoklip újraénekelve - Para

Volt egyszer egy klipünk, amit úgy másfél éve készítettünk és Felszakadt múlt volt a címe. Jó volt, mert anno ezzel a klippel szerepelhettünk a Viva Megavattban. Akkoriban a klip elkészítése olyan gyorsan ment, hogy az hihetetlen. Jött a hír, hogy mehetünk a Megavattba. Akkoriban csak egy klipünk volt, a Gyere a stégre. Nagyon jó ez a klip egy Vivarajongó otthonülõ slágerzabálónak, de sajnos mi akkoriban már gáznak tartottuk ezt a vonalat. Egyszerûen szólva a Gyere a stégre egy egyszerû bulizene volt. Nem akartuk, hogy ezt a klipet tegyék alánk, miközben mi mindenféle kemény zenérõl beszélünk. Elhatároztuk, de nagyon komolyan, hogy egy hét alatt összedobunk egy klipet. Egy ismerõsünk javaslatára (történetesen a kedvesem ex férje) elmentünk Gyöngyössolymosra, egy elhagyatott épületet megnézni. Kiderült, hogy ez egy orosz kõzúzó volt. Érdekessége, hogy a falra 1968 volt felfestve. Valószínüleg akkor hagyták el teljesen az épületet és azóta porlad a cucc. Ott ragadtunk és meg volt a hely. Készült felvétel a fényképezõmmel, aminek eredménye látható a kékes árnyalatú klip részletekben. Másnap a felvétel indult. Mentünk, és megtaláltuk a helyet, ahol majd készül a dolog. Fura esemény is történt a szétnézés során, mert valahonnan a semmibõl (a hely egy elhagyatott erdõben van) egy lövést hallottunk és mellettünk a földre hullott egy üdítõs flakon. Nem tudtuk mire vélni a dolgot. Kicsit besz..rtunk, de tovább mentünk és felállítottuk a szerkót. Ahogy elindult a felvétel, megjelent a tulaj. Itt derült ki, hogy a helynek tulajdonosa is van. Vele volt egy õrzõ-védõ tag is. Rögtön tudtuk a történetet. Az õrzõ-védõ ránk lõtt, majd értesítette a tulajt, aki azonnal kijött. Ha nem lett volna ott Ildikó, a kedvesem, valószinüleg nem lenne videóklipünk, de szerencsére az illetõ éppen az Ildikó ex férjének a fõnöke volt, akit ismert is még gyerekkorából.Szóval mehetett a felvétel és elkészült az anyag, igaz ehez az kellett, hogy egy hétig minden nap hajnal kettõig vágjam a videót és szinkronba hozzam a hanggal. Nem volt egyszerû, mert maga a feljátszás sem volt szinkronban az eredeti felvétellel, ugyanis a zúzóban egy vállratehetõs kismagnó hangerejére kellett mozognunk, amit alapból elnyomott a dob hangereje. Mindegy, elkészült és leadták a Viván, meg a Hálózattévén is, hát vártuk a sikert. Semmilyen visszhangja nem volt. Olyan volt, mint most az üzenõfal a honlapunkon. Senki nem szólt, hogy jaj de jó, vagy jaj de sz..r. Semmi. A honlapunk akkori látogatottsága egy emberrel sem nõtt. Szóval a klip TV szereplése után többet nem erõlködtünk túlzottan.
A fenti idõpontban, majd másfél évvel a klip készítése után döbbentem rá, hogy az akkori munkánk kárba veszett. Hát történ azóta egy és más. Csak, hogy a legegyszerûbbet említsem, átálltunk a thrash õsi vonalára, amit régen is nyomtunk. Mivel mostanában fejlesztettem a honlapot egy médialejátszóval, elhatároztam, hogy újra felrakom a klipet. Az viszont ezer sebbõl vérzett. Javítani kellett a hangzáson és az éneken (akkoriban teljesen tiszta hanggal énekeltem, mindenféle vadság nélkül). A tervem olyan jól sikerült, hogy még aznap este ki is raktam a klipet a honlapra az új énekkel. Ezt úgy oldottam meg, hogy elõszedtem a régi felvétel CD-jét, amin sávosan megvan az egész és minden egyebet meghagyva, újraordítottam a szöveget. Én azóta már ezerszer meghallgattam és így már egészen tökéletesnek tartom. Sajnos a többiek (Babu és Laci) lefikázták, hogy ez nem elég gyors, hogy nem illik a repertoárunkba stb... Ez igaz is lehet, mert tényleg más mûfaj, de úgy vagyok vele, hogy attól függetlenül jó a zene és egy-két egyéb stílus belefér az összképbe. Megértem a többieket is, mert nem érzik magukénak a dolgot (nekik nem is szóltam az újraéneklésrõl és a klip újjáélesztésérõl, mivel mindent én csináltam egyedül a háttérben. Rolandnak, a basszerosnak nagyon tetszett az ötlet és mondta is, hogy neki is hasonló gondolatai voltak a régebbi lágyabb zenék felélesztésével kapcsolatban. Laci és Babu hozzászólásaiból arra kell, hogy következtessek viszont, hogy ez megmarad egy honlap klipnek és soha nem fogjuk játszani a koncerteken. Mindenesetre nekem már napok óta jó élményt nyújt újra és újrahallgatása. Legyetek jók! Csákó!

2007.11.18 Avalon klub, Metál vasárnap Beyond + Thrash inside + Archaic


Félve mentünk az Avalon klubba, mivel a nagyon találó Metál vasárnap elnevezés igazából egy olyan napot foglal magába, ami nem igazán a buli napja. Vasárnap már a fû sem nõ, az emberek hamar nyugovóra térnek és már csak arra tudnak gondolni, hogy "mindjárt itt a kurva hétfõ, mehetek dolgozni".
Az Avalon egy nagyon-nagyon jó hely. Bementünk és olyan érzés fogott el, mintha a 22. században járnánk. Tágas, frissen festett terek, hatalmas szinpad, LCD monitorok a falon, kényelmes elfekvõk:) és ez még csak az elsõ benyomás volt. Megtudtuk, hogy még backstage (öltözõ) is van. Hûha! Ritka eset. Ebben az öltözõben szerintem elférne vagy 6 zenekar is kényelmesen. Kaptunk minibárt is és sörcsappal is kedveskedtek a szervezõk. Zuhanyfülke is volt. Ilyet talán egész zenészpályám során nem láttam még. Ezután megláttam a keverõpultot. Olyan nagy volt, hogy a másik végét csak távcsõvel láthattam. A fénytechnika pult sajnos a magasban volt, így azt kihagytam. A szinpad tényleg jó nagy volt és még háttér logót sem kellett vinnünk. Elég volt CD-n bevinni egy képet és máris mögénk vetítették. Szóval a hely atom. Valószínüleg a legjobb hely Budapesten.
Hát igen. Az egyetlen probléma a vasárnapi idõpont volt. Azt hittem senki nem lesz. Mégis bejött vagy harminc ember és természetesen ott volt a másik két zenekar is, így mégsem az üres nézõtérnek kellett játszanunk. Az Archaic és a Thrash inside alatt létrejött félórás csúszás a dobmikrofon hibája miatt a mi koncertünkre majdnem egyórásra nõtt, így 11 óra helyett úgy 12 óra körül kezdõdött. Jó kis koncertet adtunk és zúztunk mint állat. Néhány számot fel is vett a Thrash inside-os Magnó egy videokamerával (kösz!), így remélhetõleg a honlapra is felrakunk majd valami újat. A keverõpultról is készült hangfelvétel, úgyhogy majd összerakjuk a képpel, és lehet, hogy egy jó kis anyagot is tudunk majd összehozni belõle. Meglájjuk.

Új ismerõst is szereztünk. Baranyi Petya mint fotós olyan kiváló képeket készített a koncertrõl, hogy leesett az állunk. Ez a Petya a legnagyobb thrash õrült, akit mostanában felénk sodort a szél. Ritka fajta:) Még a zenénk is tetszik neki. Megtartjuk:)

Szóval ezúton is köszönjük azoknak akik eljöttek és a késõi vasárnapi idõpont ellenére megnézték a koncertet. Nagyok vagytok! Dec. 30-án gyertek el a Slayer klubba is, (Kék Yuk).

2007.11.20. A Thrash ördögök visszatérésének elsõ éve - Beyond napló 2007

Visszatértünk. Megtehettük volna, hogy maradunk otthon és semmi mást nem csinálunk, csak a családunk életében veszünk részt, dolgozunk és keresõként szép lassan megöregszünk aztán nyugodt öregkorban megélünk száz évet.
Nem tettük. Az 1995-ös háttérbevonulásunk után szerencsére mi maradtunk Beyond, de csak csendben, óvatosan és ismerettségen kívül. Senki észre sem vette, hogy eltüntünk, nem jelentettük be azt sem, hogy feloszlott a Beyond és semmit nem is mondtunk magunkról. Felnõtt egy generáció akik már nem érdeklõdtek többé a zene ilyen formája iránt és jött egy másik generáció, akit talán a Vivás generációnak mondhatnánk. Õk már nem fognak futni egy-egy zenekar után. Nem fognak csak úgy meghallgatni egy-egy ismeretlen zenekari felvételt, nem fognak eljönni egy-egy koncertre, amit a média nem támogat. Ez a generáció zsebbe kapja a Viva termékeket. Semmi mást nem kaphat, csak amit a nagyrabecsült médiavezetõ az orruk elé tol és ez ellen nem is tesznek (nem is tehetnek) semmit. Egyszerû, könnyû az élet így és ráadásul még hihetõ is, hogy nincs más alternatíva, csak az, amit készen kapnak.
Tudom, hogy van egy viszonylag széles réteg a föld alatt, akik mindezt alapból megvetik. Menekülni próbálnak ebbõl a világból, de álandóan falakba ütköznek. A thrash/hard core/metal világát csírájában próbálják elfojtani mindennemû médiában.
Érdekes dolog ez. Olyan világban élünk, hogy pl. egy olyan zenekar, mint a Tankcsapda, aki hírnevéhez méltan a legtöbbet tudja elkérni egy-egy koncertért és természetesen ehez mérten a legtöbb embert is tudja bevonzani koncertjeire, a média szempontjából kirekesztettnek mondható és csakis akkor adnak le tõlük számot, ha az megfelelõ módon le van enyhítve, dallamosítva, olyannyira, hogy Marinéni is meg tudja hallgatni. Ugyanez látható a külföldi zenecsatornák rockzenei bandáin. Mindegyiket szépen lebutítják, "elpoposítják", aztán mindet szépen hagyják elpusztulni úgy, hogy hírmondó se maradjon belõle. Ez a világ uralkodik ma a zenei életben. Régen is hasonló volt a helyzet, de voltak adások nappal, amik kimondottan rockzenével foglalkoztak. Ma már csak éjszaka lehet ilyen mûsort nézni, amikor Mari néni már egész biztosan alszik.

Nehéz megmutatnunk magunkat ma ebben a környezetben. Thrash ördögöknek mondjuk a Beyondot, mert úgy is hisszük, hogy azok vagyunk. Jól hangzik ez a jelzõ, de sajnos tudjuk, hogy ma egy jó jelzõ el sem jut a közönség köreihez. Egyedüli médiaforrásunk jelenleg az internet, de sajnos pont a földalatti réteg az a fajta, aki az internetet is megveti ugyanúgy, mint minden egyéb információforrást. Találkoztunk és gyakran együtt is zenélünk más bandákkal akik nagyon profi zenét játszanak és megérdemelnék a sikert (Thrash inside, Archaic, Morfium), de kis hazánkban az õ sorsuk is hasonló, mint a miénk. A koncertek pénz híján nincsenek plakátolva, így a födalatti közönséghez el sem jut a híre bulijainknak.
Negatívumok amiket itt írok, de egyben fel is adják nekünk a leckét. A leckénk pedig az, hogy mégis minden nehézség ellenére vonzzuk be a láthatatlan közönséget. Ez az amit teszünk és reméljük sikerül eredményt elérni erõfeszítéseinkkel. Az év persze még nincs részünkrõl lezárva, mert elõttünk áll egy Avalonos szuperkoncert Nov. 18-án és egy tutiszuper Slayerklub fellépés Dec.30-án, ami a mi jókedvünket is valószínüleg fellendíti majd. Hisszük, hogy a 2008-as év végi naplónkban sokkal pozitívabb hangulatban fogjuk lezárni az évet.

2007.11.05 Új demó készül

Elkezdtük új demónk elkészítését. A gitárhang kialakulóban van és igazán ígéretesnek mutatkozik. Igazi Machine head-esnek tünik. Az éneket csiszolgatom. Leállok a tiszta énekhang vonulattal és átállok a rossz oldalra. Addig nem alszom, amíg atomerõs éneket nem produkálok. A dobot még nem vettük fel. Várhatóan decemberben már kész számunk lesz, ami után folytathatjuk a többi szám felvételét. Most van 5 új dal, amit biztos, hogy felveszünk. Ebbõl három lesz berakva a demó CD-re. Ez a terv...

2007.10.20 Emergenza feszt. Eger, Egál klub.

Ez a koncert úgy jött létre, hogy egy illetõ küldött egy üzenetet, hogy menjünk el a tehetségkutató fesztiváljukra, ahonnan, ha továbbjutunk többször, akkor híresek leszünk. Persze, mi már nem hiszünk a mesékben így nem jelentkeztünk. Azért rámentem a honlapjukra (emergenza.net) és mivel volt ott ezernyi banda link, gondoltam a Beyondot is beteszem a sorba. Ezért csak egyszerûen regisztrálni kellett. Megtettem. Két nap múlva jött az e-mail, hogy köszönik, hogy jelentkeztünk a fesztiválra. Na bakker, telefonálgattam, hogy mi legyen, hát abban maradtunk, hogy: hát mivel Egerben már úgy 13 éve nem játszottunk, a buli kedvéért menjünk el. El is mentünk 12000 Ft nevezési díjért.
Az Egál klub egerben kurva jó hely. Bárcsak Gyöngyösön is lenne ilyen. Nos, vissza a tehetségkutatóhoz. A továbbjutás ezen a tehetségkutatón igen érdekes alapokon nyugvott. Kézfeltartással lehetett szavazni, hogy ki jusson tovább. Ha volt 50 haverod, akkor nyerõ voltál, mert azokkal elõre megbeszélve tudtad, hogy lesz 50 szavazatod. Kit érdekel. Mi nem vittünk senkit (5 álandó ismerõsön kívül). Csak a buli érdekelt. Akkora bulit csaptunk, hogy lezúztuk a plafont. Volt ott pogo, headbang, mozgás, minden. Jó volt a hangzás, jó volt a hely. Kurva jó volt. Minket az már nem is érdekelt, hogy mi nem jutunk tovább (ez egyértelmû volt, mert sokan voltak ott olyanok, akik nem tehették fel a kezüket, mert el voltak kötelezve más haver banda iránt), mert a koncert maga nagyon jó volt. Öröm volt itt játszani. Köszönjük Emergenza, hogy ilyen jó bulit játszhattunk a ti szervezésetekben. Akik meg továbbjutottak, azoknak sok sikert. Egy gyöngyösi bandára még mi is szavaztunk továbbjutásra, mert tényleg jól nyomták annak ellenére, hogy a beállásukat látva azt hittem, hogy elég gyatra lesz. Csak a nevük kiejthetetlen és megjegyezhetetlen. Sajnos így mos az nem ugrik be. Bocs fiúk, de tényleg sok sikert. Jók vagytok.

2007.Okt. 02,Ráday kupola, Budapest, VIII. Ker., NAGYVÁRAD TÉR (Orczy út 1.)


Ez a koncert a Szept. 4-i koncertünk sikerébõl jött létre. Sajnos ennek már nem volt semmilyen reklámja, mivel abban a tévhitben éltünk, hogy a múltkori koncert jó hangulata miatt amúgy is terjed majd a hír. Nem így történt. A koncertre ezúttal alig jöttek, talán nem is tudtak róla a thrash arcok. Ennek a koncertnek az volt az érdekessége, hogy Roland, a basszerosunk éppen németországban tartózkodott az Októberfeszten, ezért majdnem nem tudtunk fellépni. A Thrash inside viszont (akkora király emberek) megmentették a bulit. Ági és Gyuszi megtanultak egy csomó Beyond számot basszusügyileg és beálltak hozzánk egy fél órára. Esküszöm még jobban tudták a számokat, mint mi:) Kurva jó volt. Feledtette a kevés közönség miatti csalódást. Thrash inside: jó hogy vagytok!!! Legközelebb meg majd nem mulasztjuk el a reklámozást.

2007.Szept. 04,Ráday kupola, Budapest, VIII. Ker., NAGYVÁRAD TÉR (Orczy út 1.)

Ez a koncert úgy tünik valami jónak a kezdete lehet. Igaz, elsõként léptünk fel közös baráti megegyezésben, mégis sok embernek játszhattunk. Valahogy erre a koncertre most bejött a közönség. Úgy tûnt, mintha valóban a thrash metál vonzotta volna õket be a kupolába, nem csak úgy arra jártak. A számaink végén olyan elismerõ taps és ováció fogadott, hogy rendesen jól éreztem magam. A koncert végén pedig személyesen is jöttek a thrash arcok elismerésüket kifejezni. Az Archaic-ra nagyon vártam, mert annyira tetszik a zenéjük, hogy ha mégegyszer születnék, biztos olyan zenét játszanék én is:) Sajnos valahogy a koncertjük olyan hangosra sikeredett gitárügyileg, hogy szinte semmit nem lehetett kivenni belõle. A dobból atomra semmit nem hallottam. Egy bizti, a rajongók beindultak nagyon és tényleg jó koncertet adtak. Legközelebb tudom, hogy még ezerszer jobb lesz úgy, hogy a zenébõl még érteni is lehet majd valamit. A thrash inside már teljesen jól hallható volt és tõlük megszokott módon nagyon jó zenét nyomtak. A közönség rájuk is beindult és érezhetõ volt, hogy ezen az estén mindhárom zenekar sztárnak érezhette magát. Úgy tünik a tulajnak is bejött a buli, mert másnap már megvolt a következõ buli idõpontja: Okt. 02. Érdekes lesz, mivel akkor Roland éppen az Oktoberfest-en lesz németben. Majdnem le kellett mondanunk a koncertet, de jött az ötlet, hogy a Thrash inside majd basszerozik nekünk és így szerencsére nem maradunk ki az Okt. 02-es buliból sem. A Thrash Inside-nak köszönet a hatalmas segítségért. Ritka jó gyerekek vagytok...

2007.Aug. 19, IV. Pilisi Motoros Gerjedelem motoros feszt. (14:40-15:40)

A Mambás hevesvezekényi koncert másnapján mentünk el Pilisre erre a motorosfesztiválra. Tudtuk, hogy a kisszínpad lesz a mi helyünk és találtunk is egy szinpadot. Mondták, hogy ez nem a kisszínpad, hanem a nagy. Tényleg nagy volt, de bíztunk benne, hogy hátha az az. Mondták, hogy a kisszinpad a kocsma sátorában van. Ott láttunk pakolászó embereket és már tudtuk, hogy ez a mi helyünk. Azt hittük, hogy legalább szinpad lesz, de nem volt, csak néhány raklap. Az elsõ csalódás után azért gyorsan rendbejöttünk. Elfogadtuk a tényt. Eljött a mi idõnk, elkezdtünk beállni. Én lefogtam az elsõ akkorot és minden elcsöndesült. Kiderült, hogy a sátor mellett álló aggregátorból kifogyott a gázolaj:) Nagy élmény volt. Probléma volt az is, hogy emiatt azt mondták, hogy csak félórát nyomhatunk, mert a nagyszínpadon 4-kor kezdõdik a túrás és a kettõ együtt nem mehet. Késõbb, mikor már a teljes letargia határán álltunk, kiderült, hogy a nagyszinpad elsõ zenekarának énekesét bevitte a rendõrség, mivel valami nem stimmelt az irataival (ha az infóim helyesek), így mégis bármennyit játszhatunk, amíg bírjuk. Nyomtuk is, mint az atom. Volt pár pogózó arc, meg vagy 70 kocsmalakó:) A lényeg: senki nem ment el a koncertünkrõl. Aki ott volt, az megnézett. Nem láttam csalódott arcokat. A koncert után a kisszínpadi szervezõk értesítettek, hogy a nagyszinpad szervezõjének is annyira tetszett a koncertünk, hogy jövõre már a nagyszínpadra hívnak minket. (meglátjuk, remélem:)) Szóval voltak ott motoros fazonok, akit végigtombolták a koncertet, aztán meg csodálkoztak, hogy mi már 1986-óta nyomjuk a thrasht. A kisszinpadszervezeõk is a pogotáborhoz tartoztak és olyan dics áradattal töltöttek fel minket, hogy hihetetlen. Szóval ritkán kapunk ennyi elismerést. Jöhetne több fesztiválszervezõ a koncertjeinkre!

2007.Aug. 18, Hevesvezekény, Sörkert, Mambával.

Hevesvezekény már ismert hely számunkra. A hevesvezekényi Hanyi parti fesztiválra már kétszer meghívtak, utolsó zenekarnak (amin már alig van ember:)), mégis nem tudtuk, hogy itt milyen rock élet létezik. Igazából semmilyen, mert helyi közönség ezen a koncerten talán úgy 10 ember lehetett, de a Fekete mamba (Roland másik bandája a Beyondon kívül) szerencsére rendelkezik úgy 40-60 fõs bulitáborral gyöngyösrõl és ezt a tábort össze is tudták toborozni. Egyszerûen béreltek egy buszt és jöttek. Hú de jó buli volt. Ott volt tehát úgy 60 ember. Ez a bulitábor igen kellemes közönség. Akinek éppen headbang-elni van kedve az hedbengel, akinek csak úgy iszogatnivalója van, az csak iszik, de nincs zenekari elvárás, nincs "hû de rossz ez a banda inkább menjünk ki", vagy "én a mambára jöttem, ki ez a szar itt elõtte" érzés. A gyöngyösiek jó gyerekek. Jó buli volt. Itt hallottam meg elõször a Fekete mambát. Nagyon jól adják a dolgot. Nekem az az érzésem, hogy õk csak azért nem futottak be, mert a koncertszervezés nem az erõsséguk. A koncertszervezés, persze valóban a lehetetlen kategória egy olyan zenekarnak, akit senki nem ismer (a beyondnak is igen nehéz, mert minket sem ismernek). Szerintem olyan jó zenét nyomnak, hogy le a kalappal. Igaz nem thrash, de szerintem lemezkiadásra illõ az anyaguk. Persze ezt senki nem nézi, mert a lemezkiadás egyik alapja az, hogy iszonyatos közönsége legyen egy zenekarnak, azaz fusson be lemezkiadás elõtt és akkor kegyeskednek szóbaállni velük. Nem egyszerû. A Mamba tehát részemrõl ötösre vizsgázott. Fussanak mint atom.

2007.Aug. 18 Budapest, Óborozó,19:00, Beyond,Almost Saint,Archaic ELMARADT.

2007.júl 21. Farmos, Mûv.ház

A Thrash Inside meghívott minket a gityós Gyuszi szülõhelyére Farmosra egy koncert erejéig. Amint megérkeztünk, Gyuszi meghívott anyukájához egy jó kis vacsorára. Ilyen sok szeretettel még eddig senki nem fogadott minket. Gyuszi anyukája nagyon jó szakács. Köszi a sok jó falatot. Jól kezdõdött a megérkezés a mûvházhoz is. Ilonka néni, a mûvház egyik dolgozója, nem találta a kulcsot, hát kempingbicajjal elindult hozni egy másolatot. 10 perc múlva már be is tudtunk menni a mûvházba:) Volt vagy 40 fokos meleg, amikor a Thrash Inside kezdett. Olyan igazi összeesõs hõség. Azért derekasan lenyomták a bulit. Olyan pogózás volt rájuk, hogy ilyet még nem is láttam. Jól zenélnek a gyerkõcök. Amikor mi következtünk szokásos szerencsénkhez mérten a közönség nagy része visszatért valami sátras buliba, ahonnan csak a Thrash inside kedvéért jöttek el. Szóval persze ez pont a pogós társaság volt. Sajnos nem is érdekelte õket a Beyond, még a belehallgatás erejéig sem. Mindenesetre akik maradtak, azok kitettek magukért sok-sok tapssal és visszahívással. Oly sok jó szót kaptunk a végén, hogy már azért is megérte elmenni Farmosra. Sajnálom, hogy a pogózósok elmentek, mert akkor lett volna igazán teljes a buli. Nehéz a befutás. Még szerencse, hogy Gyuszitól kaptunk egy DVD-t, amin egy Slayer Rock am ring es koncertje is szerepelt. Hú!!! Visszajött az életkedvem. Annyira jól nyomják...

2007.07.17 Videók a Hanyi partiról

A Hanyi parti fesztiválon úgymond mûsorkiegészítõk voltunk és az utolsó pillanatban kerültünk be a fellépõk névsorába. A hajnal kétórás kezdés látszik is a videókon. A nézõtéren már csak az ottalvós emberkék maradtak. A szinpad és a hangosítás viszont olyan jó volt, hogy a videókat mégis feltettük a honlapra. Itt legalább teljes hosszban meghallgathatók a számaink úgy, ahogy most játtszuk õket. Sajnos törölnünk kellett sok régi felvételt emiatt.

2007.Júl. 06Hevesvezekény,Hanyi-parti fesztivál


Tudtuk, hogy ez lesz, hát bejött. Hajnal 1.30-ra lettünk beírva és kezdtünk úgy 2 körül. Ez jó is lett volna, ha tele lett volna a fesztivál sátras, ottalvós nézõsereggel, de inkább a helyi lakosság képviseltette magát a koncerten. Õk láthatóan nem a zenekarok miatt jöttek, hanem kimondottan a P.Mobil miatt. Én eddig nem voltam Mobil koncerten (szégyen) így most látva õket, nagyon tetszett a mûsoruk. Méltán Magyarország egyik büszkesége a csapat. Amint befejezték a koncertjüket, bámulatos dolog történt. A közönség (voltak vagy 600-an) varázsszóra mintha csak összebeszéltek volna elindult a kijárat felé. Nem a kocsmába, hogy megbeszéljék koncertélményüket, nem a Toy-toy-ok felé, hogy leengedjék a fáradtgõzt, egyenesen a kijárat volt a céljuk. Egy "Kiss" utánzó banda jött utánuk, névszerint Kiss forever, azt hiszem. Annyira Kiss-esek, voltak, hogy teljesen. Rajtuk is alig volt nézõ, de rajtunk már csak 15-20 fõs közönség maradt, akik álmos tekintettel nézték végig az atomgyors thrashmetálunkat. Jó volt, hogy amikor felpakoltuk a cuccot, éppen mellszépégverseny bemutató volt, így két majdnem meztelen nõt kerülgettünk hagfalainkkal a szinpadon. Babut meg is lovagolta az egyik. Ezt pont nem láttam sajnos:( Visszatérve a témához: tavaj is ugyanilyen idõpontban léptünk fel és ugyanilyen nézõszámunk volt. Ha maga a Slayer játszott volna helyettünk, lehet hogy rajtuk sem lettek volna többen. Hevesvezekény az egy ilyen hely. Örülhetünk, hogy egyáltalán beszúrtak minket, mert 100 zenekar jelentkezett Éva, a szervezõ szerint. Nagyon jó volt a színpad, a keverés. Köszönjük a meghívást és köszönjük, hogy aki ott maradt az nem is ment el. Volt ott két illetõ a végén, akik kissé megkeserítették a életünket, mert megvádoltak minket, hogy mi loptuk el a Jager-üket hangosan kiabálva, hogy a rohadt rokkerek itták meg a drága italukat. Hát nem erre számítottunk, mert mi még életünkben nem rövidítettünk meg senkit. Gyerekek ez nem volt szép tõletek. Igyatok kevesebbet és vigyázzatok jobban a piára. Ha valakit megvádoltok, legyen alapja is. Szóval jó volt a buli, mert készült egy jó kis videófelvétel, amit nemsokára ki is rakunk a honlapra.

2007.07.01 Stúdióban is felvesszük a Holt Lelkek CD-t

A Holt Lelkek immár csak demónak nevezhetõ, mert az egészet újravesszük. Igen sok változás lesz benne. Az egyik meghatározó dolog az lesz, hogy visszahangoltuk a gitárokat "E"-re. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk többé lehangolva. Ennek az volt az oka, hogy visszahallgatva a koncertfelvételeinket az ének nem tetszett igazán. Érezhetõ volt, hogy ez a hangnem túl mély nekem. A másik dolog, hogy végre Babu is megelégedett a jelenlegi gityóerõlködõjével (persze mindenkinek tetszik), tehát ezzel még jobb lehet a hangzás. A harmadik dolog, hogy egyszerûen nem tudtuk elérni saját körülményeink között azt a brutál hangzást, amit szerettünk volna. Negyedik, hogy végre a koncertek- a gitárfelhangolás és egyebek miatt mára beérni látszanak a számok és most visszahallgatva már úgy érezzük, hogy megéri újravenni az anyagot. Tervünk, hogy régi számainkat is felvesszük, ha nem is mindet, de sokat.

2007.jún 29. Budapest, Kék Yuk-Slayer klub


Nagyon jó hely ez a Kék Yuk. Jó az állandó hangosítás, jó a színpad (még öltözõ is van). A neten keresgélve akadtam a Slayer klubbra és addig írogattam a szervezõnek, amíg váratlanul azt a választ kaptam, hogy mehetünk játszani. Örültem a meghívásnak és nem is alaptalanul. Ennyi dícsérõ szót régen kaptunk mint a koncert után. A Thrash Inside máris közölte, hogy szívesen látnak majd minket egy-két koncerten, ahol õk is játszanak. Jó gyerekek és jó zenét játszanak. Jó volt ez a buli. Feltöltõdtem tõle.

2007.Jún. 23 Budakalász Omszki tó, szabadtéri buli(Beyond,Morfium,Dantes,Médium)

Örülünk, hogy meghívást kaptunk erre a bulira a Dantes-tõl. Jó hely ez az Omszki tó. Igazi strandkörnyezet. Jó idõ volt, jót zenéltünk és a közönséget sem riasztottuk el:) A szabadtéri színpad mögött még kolbászt is sütöttek nekünk kedves emberek. Nagyon jól esett. Jó volt a sör is és jókat beszélgettünk a Morfiummal.

2007.05.23 A 2007.Május.12.-i Extreme Flying Circus videói

Igen jó hangulatban telt a koncert. Utánunk a No Thanx következett. Volt nagy sikongás a lányok közt:)

2007.Máj. 20 Gyöngyös, Fõ tér, Bornapok,Beyond, 21:00

A Bornapok harmadik napjának zárózenekara voltunk. Elég kipihentek lehettek a nézõk:) Kicsit gáz volt, hogy csúszás volt a kezdési idõpontokban így egy csomó zenekar csak 2-3 számot játszhatott. Velünk kivételeztek egy kicsit, mert mi 3/4 órát játszhattunk a végén. Viszonylag sokan néztek minket, de hangulatot itt már nem tudtunk kicsikarni az emberekbõl. Végülis örülhetünk annak, hogy egyáltalán még volt erejük megnézni minket. Ez sem volt rossz buli, de igazából a bornapokra nem kimondottan a thrash közönség jár.

2007.Máj. 12 Sástó, Mátra BOB pálya, Kobánya, Extreme Flying Circus (akciósportok fesztiválja a központi Mátrában) Beyond: 18.30-kor

Már amikor a sástói bobpályához értünk, láttuk, hogy nem lesz ez olyan rossz buli. Már akkor volt ott úgy 200-300 ember és látszott, hogy koncertet nézni jöttek el. Más dolog, hogy a többség a divatos tinibanda a NoThanx miatt jött. A koncert szerencsére elhúzódott, így már sötétedett, amikor mi jöttünk. Nagy színpadon sok embernek játszani: ez most bejött. Eredetileg azt hittem, hogy a közönség csak a NoThanx öltözõje felé sikoltozik (érdekes, hogy nekünk nem volt öltözõnk hahaha!), de visszanézve a videót, örömmel tapasztaltam, hogy a mi zenénk is bejött nekik és valójában nekünk sikoltozott a sok tinilány (és persze ordított a sok rockersrác). Jó volt itt játszani. Köszi a Radír szervezését.

2007.Ápr. 27 Budapest, Óborozó, (VI. Ó utca 37) 19:00

Ez a második Óborozós bulink volt. Szintén csak 3-4 forduló után találtunk parkolót. Nehéz eset. Itt már 4 zenekar is fellépett. Itt játszott a 3rd alternative, egy hard core banda társaságában és fellépett egy lengyel banda is a Mizar. Ezek grind core jellegû zenét nyomtak. Vicces volt az énekes magyar kiejtése és az is, hogy a számok közti felvezetõszöveget viccelõdve szerényen és halkan mondta el, majd amikor beindult a zene, átváltott állatba. 1-2 perces számaik voltak. Cseréltünk CD-t is. Nekem nagyon bejön a zenéjük. Ezt is Tátrai Balázs a 3rd alternative-bõl szervezte. Köszönjük! Balázs ezután azt mondta, hogy õszig leáll a szervezéssel.

2007.Ápr. 26 Budapest, Rocktogon, 1060, VI. Mozsár u. 9 19:00

Az óborózóban jegyet szedõ Balázs (egyébként 3rd-alternative tag) hívott meg minket a Rocktogonba (köszi!). Ismét reméltük, hogy Budapest népe beárad a klubba egy jó kis thrash-re, de sajnos itt sem így történt. 15-20 ember jött el. Azért jó kis buli volt. A mi nevünk egyébként semmilyen szórólapon ill. plakáton nem szerepelt, mert úgy tudtunk menni, hogy az Aquincum visszamondta a fellépést és helyettük beugortunk.

2007.04.26 Elsõ demónk 1987-bõl.

A Beyond legelsõ demója is kikerült a honlapra. A minõség természetesen az akkori kornak megfelelõen kissé szegényes. A zene viszont nagyon jó.

2007.04.20 Kritikák.

Két kritika linkjét is kiraktuk a honlapra a Zene menüpontban

2007.04.12 1992-es Fuck Yourself demo.

1992-es felvételek kerültek a honlapra. Ezek a Fuck Yoursef demónk részei. Akkoriban elõször jelent meg magyar nyelvû verzió is a Beyondtól. A honlapra az angol változat került.

2007.Ápr. 06 Budapest, Óborozó, (VI. Ó utca 37), MORFIUM-mal

Azt hittük meghódítjuk pestet egy csapásra. Így mentünk az óborozóba. Parkolni szinte lehetetlen a hely körül 3-4 kört meg kellett tenni a környéken, amíg találtunk helyet. Az Óborozón látszott, hogy nem igazán a zenélésre van tervezve. Lambériázott falak, normál szobai világítás. Ennek ellenére még volt egy dobemelvény is a sarokban és elég jó koncerteket is lehetne adni. A budapesti közönséget azonban nem tudtuk megnyerni, mert sajnos alig jött valaki. Itt ismertük meg Balázst a 3rd-alternative-bõl, aki meg is hívott minket a Rocktogonba.

2007.03.28 1989-90-es koncertfelvételek.

Két koncertszámot tettünk fel a zene menüpont alá. Rossz minõségûek, de aki akkoriban ismerte a Beyondot, annak jó emlék lehet. Töröltük viszont a Felszakadt múlt és a Van tûz van jég demót. Azok nem mi voltunk:)

2007.03.27 1988-es demó.

Újabb õsi demónk került a honlapra 1988-ból. With Crazy Eyes. Monó is, kissé kopott is, de a miénk!!!

2007.Márc. 23 Jászberény, Tiszti klub, Living Force-al


Egy lepusztult pinceklub volt ez a hely. Ezt persze nem rossz értelemben írom, mert az ütött kopott hely egy nagyon jó klubot rejt. A közönség is pont jó volt. Tetszett nekik a thrash. Szivesen mennénk még oda játszani. Köszönjük a Living Force-nak a meghívást!

2007.03.23 Jászberény, Koncert: Tiszti klub pince.

Visszatér belém a lélek minden koncert után. A hangulat óriási, úgy mint régen, 1986 környékén. A thrash zenére igenis van igény. Nem csodálom viszont, hogy a közönség elpártolt tõlünk úgy tíz éve, ugyanis mostanában hallgatom vissza a demóinkat és van olyan, amit már magam sem szivesen teszek be. Valóban, már a legelején elkezdtünk átállni a thrash irányból a lágyabb metál irányvonalak felé és ezt akkoriban észre sem akartuk venni. Most érzem igazán milyen erõ él a thrash-ben, ha azt jól csináljuk. Ez a mostani munkánk valóban az õsi 86-os évek irányvonalát idézi és nagyon jó játszani. Azt mondja a közönség, hogy a koncertek még százszor jobban sütnek, mint a lemez. Én is úgy érzem. Jó volt Jászberény. Köszi mindenkinek, aki ott volt.

2007.03.22 1991-es demó.

Õsi demónk került a honlapra 1991-bõl. Az End Of Civilization-t egy ismerõsöm adta nekem, mert az enyém eltünt. Tegnap bedigiztem, és már hallgatható. Kis minõségjavításon is átesett. A kazin találtam még egy rövid Nagy Feró Garázsbeszédet is. Eléggé dagadt a lelkem, mert igen jó kritikát mondott rólunk. Az is ott van.

2007.Feb. 16 Verpelét-közösségi ház, +MÁTRIX, +ZYON

Nagyon jó kis hely Verpeléten ez a klub (elfelejtettem a nevét), de sajnos itt olyan kevés volt a közönség, hogy ez besötétítette ennek a jó kis klubnak a fényét. Az akkusztika elég borzasztó volt, de valószínüleg ez javult volna megfelelõ nézõszám esetén. Itt egy gyöngyösi banda is játszott, de alig lehetett kivenni, hogy mit játszanak a rossz akkusztika miatt. Azért érezhetõen jó zenét nyomtak. A másik banda pedig mindenféle divatos (Pl Tankcsapda) zenéket játszott.

2007.Feb. 10 Jászárokszállás, Teke klub, MORFIUM-mal.


A Morfium hívott meg a valahanyadik (azt hiszem hatodik) születésnapi bulijára. Ez volt az elsõ koncertünk, ahol ismét eredeti thrash zenét nyomtunk az egész este. Hú de beindult a közönség. Jó volt átállni az eredeti zenei stílusunkra, a thrash-re. Köszönjük a Morfiumnak a meghívást! Hûûûûûû! Akkora buli volt, hogy visszaszereztük minden életkedvünket. Utoljára akkor volt ilyen sikerünk, amikor még az õsi thrash zenét játszottuk a 80-as években. Jó, hogy visszaálltunk erre a mûfajra. Jöhet 16-án Verpelét:)

2007.01.22 KÉSZ A CD.

Minden felvétel megvan. Ugorj a zenék menüpontra!!!!!!!!!!

2007.01.18 Az ének kész.

Minden énekfelvétel megvan. Csak egy kis dobfelvétel és felrakjuk az ízelítõket.

2007.01.15 Az ének nagy része is felvételre került.

7 szám a 11-bõl fel lett énekelve. A hátralévõ 4 szám énekét szerdáig felvesszük. Utána már csak a dobfelvétel van hátra. Nagyon NAGYON!!! ütõs és egyedi lesz az anyag.

2007.01.09 Itt vannak a mikik.

A rendelt mikrofonok megérkeztek. Két három hét és lesznek új dalok, új felvételen:)

2007.01.08 Új számok alakulnak: a szólók is elkészültek.

A szólók is felvételre kerültek. Már csak dob és ének van hátra. Állat lesz.

2007.01.03 Új számok alakulnak.

11 szám teljes gitárfelvétele megtörtént (a szólókon kívül). Már csak az ének és a dob van hátra. Stúdiómikrofonokat rendeltünk hozzájuk, de még nem érkeztek meg. A héten felvesszük a szólókat és ha megjönnek a mikrofonok (remélhetõleg még ezen a héten), akkor kb. két hét múlva kész az összes szám. A honlapra valószinüleg dalrészletek fognak felkerülni.

********************2006-OS ESEMÉNYEK*****************.

2006.12.19 Új számok.

Január közepére remélhetõleg új számokat teszünk fel a netre! Elég gáz lenne, ha mennénk koncertezni és senki nem ismerne egy számot sem tõlünk:)

2006.12.11 Koncertezni akarunk.

Már összegyûlt másfél óra koncertanyagunk. A zenekar koncertkész állapotban van. Szervezõk készüljetek! Megyünk!

2006.11.30 Próba hegyek.

Az új számunk honlapra helyezése után kis szünetet tartottunk a honlap fejlesztésében. Nagy mennyiségû próbába kezdtünk bele, hogy a számainkat majd koncerten is elõ tudjuk adni. A felvételkészítést is szüneteltetjük ezalatt, fõként azért, mert új mikrofonokat szerzünk be a lábdob felvétele miatt. Az énekfelvételhez is megrendeltünk egy új mikrofont. Amíg ezek megérkeznek, nem készítünk felvételt. Köszönjük a jó kritikákat (elolvashatjátok ezen az oldalon a "TI ÍRTÁTOK" rovatban) Megérte a thrash-re váltás:)

2006.10.30 Ének felvétel.

A gitárhangot én már teljesen elfogadhatónak tartom. A basszus is igen ígéretes. A felvételt már legszivesebben felraknám a honlapra, de az ének még hagy némi kívánnivalót maga után. Ráadásul még egy másik új erõsítõt is fogunk venni a másik gitárra, így várhatóan, legalább az egyik gitárt újra fogjuk venni az új cuccal. Szóval még mindig várni kell az elsõ mintára. Szörnyû, de tudom, hogy megéri.

2006.10.25 Nehéz munka.

Sajnos annyira kurva bonyolult a jó hangzást elérni, hogy ezt senki nem gondolta volna. még mi sem. A stúdiókörülményeink nem olyan rózsásak, mint egy igazi stúdióban. Mi egy garázsban vesszük fel az anyagot úgy, hogy soha nem halljuk azt, hogy mit veszünk fel, csak miután már felvettük. Örülünk, ha összehozzuk a teljes anyagot néhány hónap alatt. Egy számot viszont rövidesen felrakunk.

2006.10.22 Alakul a gitárhang.

A gitárhangunk már közelít a tökéleteshez:) Még a basszust és az éneket kell újravennünk és úgy tünik kész lesz az elsõ számunk alapverziója. Ha ez hallgatható minõségbe kerül, azonnal felteszem a honlapra a számot, vagy egy részletét.

2006.10.18 Hangfelvétel. Új erõsítõvel, újult erõvel.

Megvettük az egyik új erõsítõt. Álítólag a Zanzibár gitárosáé volt a Peavey Triple XXX. Nagyon bíztató a hangja. A régi cuccunkkal, ha meggebedtünk volna, se tudtuk volna kihozni ezt hangkaraktert. Nnnna. Megnyugodhatunk és kezdhetjük a gitártfelvételeket.:) Mindörökké Thrash!

2006.10.13 Hangfelvétel. Még mindig-mindig késünk.

A gitár hang még mindig nem jó. Nem tudjuk megcsinálni a felvételt a jelenlegi erõsítõinkkel. Sajnos úgy néz ki, hogy újakat kell vennünk. Költséges lesz, de meg kell tennünk ezt a lépést ahoz, hogy a legjobb zenét tudjuk létrehozni.

2006.10.11 Hangfelvétel. Még mindig késünk.

A gitárok hangjának beállítása sokkal nehezebb, mint hittük. Még a mai napig sem sikerült megfelelõ hangot létrehozni. Vagy recseg, vagy cincog, vagy a mélybõl szól. Addig pedig nem nyugszunk, amíg tökéletes nem lesz. Már nagyon szeretnénk kiadni legalább egy számot, mert tényleg nagyon szuper lesz. Ilyen még nem volt, ezt garantálom!!!!

2006.10.06 Hangfelvétel. Késünk.

Már közel állunk a végsõ hangzásunkhoz. Kicsit késünk, de megéri, mert olyan anyag lesz, hogy ketté áll a fületek :)

2006.09.22 Hangfelvétel

Ma úgy tûnik, beállítottuk a dobhangot. A basszusgitár hangjával nem sikerült végezni. Remélejük azért nem csúszunk túl sokat a letölthetõ szám elkészítésében.

2006.09.15 Újra thrash-t fogunk játszani

Na ismét itt vagyunk. 15 éven keresztül egy hibernátorban éltünk és közben lassan de biztosan rossz irányba vittük a zenekart. 2006 közepén felébredtünk és megtaláltuk az eredeti zenei irányzatunkat. Nincs több rap-metal, nincs több hard rock. Visszatérünk az eredeti irányzatunkba, amivel 20 évvel ezelõtt sikeressé váltunk. A thrash a mi igazi zenénk és a felvételek már folynak. Várd az új dalokat! Várd a tiszta igazi thrash-t és mi elhozzuk. Olyan stílust fogsz találni, amilyet eddig még senki nem csinált. Reméljük, hogy szeptember végére már tudunk mutatni új szerzeményeket. Angol és magyar verziót is tervezünk. Para(Beyond énekes)

2006.06.28 METALLICA blokk

18 perces Metallica blokkot tanultunk be. Ezt minden hosszabb koncertünkön el fogjuk játszani. Aki meg szeretné nézni, elõtte menjen el WC-re és gondoskodjon hidegélelemrõl