N A P L Ó :


2012.05.18 Beyond, a Zúzda Rockkertben

Nagyon sok idő telt el legutóbbi koncertünk óta. Laci elvesztésével a koncertlehetőségeinket is elveszítettük és persze sok más oylan dolgot is, amit semmi nem ad már vissza nekünk. A Zúzda most adott nekünk egy minimális kapaszkodót. Adott egy kis szikrányi reménysugarat, hogy talán még van esélyünk a zenélésre így is törött szárnnyal. A koncertnek meg voltak a jó és a rossz tanulságai, de most nem akarok a rosszal foglalkozni. Inkább csak annyit mondanék, hogy tekintsetek bele az ott készült videóba. Ez az utolsó szám felvétele. Itt megláthatjátok mi volt a koncert jó oldala. Köszönjük az embereknek, akik lehetővé tették ezt a bulit, köszönjük azt, hogy a közönség végignézte amit csinálunk. Összességében jó buli volt. Felül láthatsz egy kis videó ízelítőt.2012.04.17 Koncert a Zúzda Rock Kertben!!! Iratkozz fel a vendéglistára és egy sörrel ócsóbb

A Május 18.-i bulira 990Ft helyett 500ft-ért jöhetsz, ha a Beyondnál bejelentkezel és csak a buliban kell majd fizetned. A dolgod egyetlen: a -re kell írnod egy e-mailt. Ha megadtad a neved, máris felírunk és a helyszínen csak be kell mondanod a neved. Ott ingyen beengednek. Bent majd nekünk adod a 500Ft-ot. Mivel nekünk el kell adnunk 40 jegyet, hogy ne mi fizessünk rá, így nagyon jót tennél ezzel az elátkozott thrash bandával, ha így jönnél be a buliba.
Idő: 2012. Május 18
A helyszín:
Zúzda Rock Kert
Kezdés: 20:00 (Mi 22 óra után valamikor kezdünk játszani)
1119 Budapest, Fehérvári út 87.
zuzdarockkert.hu
facebook-ZuzdaRockkert
A helyszínen a Thrash In Black csak 700 Ft-ba kerül.
2011.04.15 Thrash of the Titans-Ózd - Para

Ez a felvétel jól sikerült. A gépem lemerült, így jobbat nem is tudtam összehozni. Nem baj thrasherek! Ti jók voltatok! Köszönet érte!

A Remorse-os srácok megint meghívtak minket egy kis thrash összejövetelre. Eleinte alig voltak nézők, de aztán fasza buli kerekedett ki az egészből és a nézőszám is egyre jobb lett. Felgyorsult az idő, felgyorsult a zene. Amikor végeztünk, ledöbbentünk azon, hogy a lábdob milyen jól szólt a Remorse-éknak. Ha nekünk is ilyen jól szólt, akkor kurva jó lehetett kintről. Hát szerintem a Metallicán nem szól a lábdob ilyen jól, mint ezen a bulin. Remorse, le a kalappal. A közönségnek meg nagy meghajlás! Jók voltatok. Láttuk, hogy ketten is vették kamerával a koncit. Tök jó lenne megszerezni a felvételt, mert akkor talán készítenénk egy War of the good and the bad videoklipet belőlük.

Sajnos sietnünk kellett haza, mivel Rolinak a második gyerkőce még igencsak némi segítséget igényel. A két gyerkőc egészében véve sosem alszik. Van otthon éjszakai tennivaló rendesen. Hát, mi már csak ilyen hazaszaladós zenekar lettünk mostanában, de örülünk minden bulilehetőségnek. Ez a lételemünk! Thrash!
2010.12.25 Remorse évzáró buli - Para

Kellett már egy újabb jó buli. Ózd nagyon jó hely a közönség úgy tűnik szereti ezt az évzáró bulit, mert rendesen sokan jöttek, annak ellenére, hogy akár a karácsonyfa mellett is ülhettek volna így karácsony másnapján. Örülök, hogy a Remorse meghívott minket is. Ezzel elmondhatjuk, hogy a Beyond nagyon jó koncertekkel zárta ezt az évet. 2010-ben szerencsére általában Volt közönség is és pogózás is rendesen, igaz nem itt ózdon, de a többi buliban mindenképpen. Ózdon a közönség kissé visszafogottabb volt, de nem csoda, ha egy Remorse jön utánunk, akikre erőt kellett gyűjteniük. Sajnos őket már nem láthattuk, mert családi okok miatt azonnal távoznunk kellett a koncert után. Remélem ezt a hiányt be tudom pótolni később, mert nagyon kíváncsi vagyok a Remorse élő bulijára. Köszi a meghívást! Jó volt nálatok!

2010 tehát jó év volt. 2011 már nehezebb lesz, mivel egy számunkra kedves hely, a Zenepince bezárt Gyöngyösön. Reméljük viszont, hogy más városokba eljutunk végre. Thrash-el teli Boldog Új Évet minden Thrashernek!
2010.12.04 Titkos buli (Gyöngyös) - Para

Titkos nevű barátunknak köszönhetően titkos bulit tartottunk Gyöngyösön titkos zenekarokkal. Annyira titkos volt, hogy sehol nem hirdettük. Sok titkos ember eljött és titokban kurva jól érezték magukat. Titokban elárulom, hogy mi is. Fasza emberek voltak fasza helyen fasza időben. Olyat buliztunk, hogy le a kalappal. Köszi a hömpölygést és az agyhalált. Kösz, hogy kifizettétek a 666Ft-os titkos belépőt. A nagyon távolról érkező titkos zenekarnak köszi, hogy ilyen messzire eljöttetek. Ráadásul itt is maradtatok végig, nem törödve azzal, hogy távoli városotokba így csak hajnalban érhettek haza ahol méteres hótorlaszok várnak majd és nem elég a hosszú út, még az elemekkel is meg kell küzdenetek. Remélem gondmentesen hazaértetek Death-thrash állatok! Ha koncertet szerveztek, gondoljatok ránk is jövőre! Addigra új CD-nk is elkészül majd és remélem már új számokat is nyomhatunk. Szóval fasza volt, jó volt és örülök, hogy titokban azért maradt sok thrasher ebben a hazában.


2010.08.21 Verpelét, Bor-rock fesztivál - Para
Jó kis buli volt ez a Bor-rockos ahoz, hogy ne felejtsünk el élőben zenélni a sok stúdiófelvételezés közben. Nem voltak sokan és a hangzás sem volt tökéletes (eszméletlenül kevés idő volt beállni), de azért mi odaadtuk magunkat rendesen. Nyomtuk a thrash-t ahogy kell. A színpad előtt álló thrasherek tiszteletére készült egy videó is. Kösz mindenkinek!

Katt a képre, ha videón megnéznéd milyen volt. A szám címe: Vision:

A rövid programunkban, csak gyors számokat játszottunk. Nem kíméltük az érzékenyebb, dallamosabb lelkű nézőket sem. Itt csak szimpla atomgyors thrash kapható, semmi más. Ahogy játszottunk, egyre többen érkezgettek a buliba. Valószínüleg rólunk eddig nem is hallottak, mert legtöbben közülük jó távolra leraktak egy-egy széket és kényelmesen, "fotelból" hallgatták őrült thrash-ünket. Biztos Korda György bulit vártak és azért kellett a szék:) A fejmozgásukból azért arra következtettem, hogy nem volt a bulink rossz számukra sem. Végülis nem mindennap hallhatnak thrash-t magyarországon. Szerencsére volt egy jó kis thrasher kemény mag, akik végig kitartottak előttünk lankadatlan headbangeléssel. Köszönet érte emberek!

Köszönet a szerevezőnek is a meghívásért. Remélem nem csalódtak a Beyondban. Mi mindent beleadtunk, amit csak lehet. Jó hely ez a Verpelét és a Bor-rock is nagyon hangulatos esemény.

2010.06.11 Szigetszentmiklós, Barbárok tanyája - Para

Barbárok! Nagyon jók voltatok. Már eltelt három nap és én még mindig a koncert hatása alatt állok. Ez a Barbártanya nagyon jó hely. Olyan kis fesztiválszerű érzésem volt. Irigylem az ottlakókat akik minden hétvégén átélhetik ezt a szabadságérzetet, amit a hely sugall. Szabad ég alatti koncertek, jó minőségű hangzás (köszi a keverésért), nagyon jó színpad, jól bemonitorozva, sok szúnyog, azaz minden, ami kell. A közönség meg úgy tünik nagyon thrash párti lehet. Úgy beindultak a leggyorsabb thtash számainkra, hogy biztosan nem véletlen a dolog. Érezhetően ízig vérig thrasherekkel volt dolgunk, akkor is, ha ők még ezt nem is tudják :). Ez onnan is látszott, hogy egy olyan szám, amely csak egy kicsit is lassabb volt az átlagsebességünknél (egyedül a Trabantos számunk volt ilyen) már nem indították be a népet. Egy stage-divingnyi közönség ugyan nem gyűlt össze, de ti ezt is megoldottátok egy jó kis színpadugrálással. Így kell ezt csinálni! Köszönet nektek, mindenkinek, aki ott volt. Remélem lesz még alkalmunk egy második bulira is.

A koncert másik vonatkozásában viszont igen gáz volt. A Magor autójának motorházteteje felcsapódott és szétzúzta a szévédőt. Ők sajnos így nem tudtak eljönni. Szerencse, hogy csak az autóban esett kár, emberéletben, nem. Borzasztó. A Barrow sem jött, mivel a Rendermedia visszamondta a meghívásukat. Sajnálom, mert ők debrecenben még a Beyondon is tomboltak. Látszik, hogy teljes élvezetből csinálják a zenélést. Mindkét bandát hiányoltuk.

A Barbárok Tanyája 5-ösre vizsgázott nálunk és várjuk a következő nyári időpontot egy jó kis második bulira, ahová remélhetőleg az is eljön, akik most nem voltak ott. Csak híre megy, hogy milyen jó volt ez a kis koncert:)

Thrash mindörökké és kösz Rendermedia a szuper élményért!!!
2010.05.15 Gyöngyös, Zenepince - Para

Köszönjük Thrasherek! Kint tombolt a 3 napja tartó eső, a város üres, sehol egy lélek, mégis a koncertre eljött a gyöngyösi thrash metál kemény magja. Elismerésem és a zenekar nevében köszönöm nektek! A Septicmennek is köszönjük, hogy eljöttek. Jó kis bulit nyomtatok. A számok nagyon ott voltak. Volt kis Kreator is, meg kis Slayer is, tök jól szóltak a kétszólamú refrének, meg minden. Le a kalappal!

A Beyond végre adhatott egy igazán hosszú bulit, ahol valóban csak gyors thrash számokat nyomattunk. Én úgy érzem egyre erősödik a repertoárunk ezekkel a Black Magic Night-os nótáinkkal. Így egyre másra esnek ki a slágeresebb nóták, mint a Csak egy isten, Szent te is adakozz, Eltörheted szárnyaim, Felszínes láz és itt még a ráadásban ugyan játszottuk a Sávét nyomok-ot, de azt is ki fogja túrni a Black Magic nigth, amit ezúttal nem játszottunk, mivel a koncertig nem sikerült begyakorolnunk. Sebaj, legközelebb pótoljuk. Egyre thrashesebb koncerteket adunk és bízunk abban, hogy erre lesz igény más városokban is. Hívjatok koncertre, ha szeretnétek Beyond bulit a ti városotokban is. Főleg a helyi tulajnak szóljatok, hogy szükség van ránk:) Ha mi szólunk nekik, akkor az önfuttatás, ha ti szóltok nekik, akkor az valódi igény. Szóval ne lustálkodjatok, irány a rock klub és rázzátok a főnököt, hogy szervezzen be minket.

Thrash forever!
2010.05.07
Bp, Mentha terasz - Para

Mindenekelőtt köszönet a thrasher szervezőknek, hogy meghívtak minket. Jó, hogy ránk gondoltatok és tudjuk, hogy nektek is fáj, ami ebből az egészből kikerekedett.
1. Olyan hangerőn kellett játszanunk, ami több mint nevetséges. A keverős decibelmérővel járkált és akármennyit halkítottunk, ő azt mondta, fele hangerőre halkítsuk.
2. Kétszámonként jött oda a keverős, hogy Laci doboljon halkabban. Ez is nevetséges. Nem vagyunk lagzis zenekar, hogy dobverő helyett seprűvel adjuk az ütemet.
3.a negyedik szám után odajött hozzánk egy srác (azt hittük, hogy helyi szervező) a következő zenekarnak el kéne kezdenie a műsort. Még 6 percünk van hátra. (Petőfi csarnok érzés jaaaaj). Mikor a hatodik szám után (kb 25 perces műsoridő) megadóan lementünk, kiderült, hogy nem is szervező volt, hanem a következő együttes egy tagja. Ha ezt tudtuk volna, azt hiszem elküldtük volna az ....ba. Ember! Hogy képzeled? Nem gondoltad, hogy nagy az arcod? Hogy jössz te ahoz, hogy lezavarsz egy másik zenekart bárhonnan? Ráadásul, ha olyan zenét játszol, amivel ti rémísztgettetek minket? Utána megtudtuk, hogy osztálytalálkozó volt és az osztályuknak nyomták ének nélkül a zenét. Szóval sosem felejtjük el tettedet. Mi nem szoktunk túlzottan bepörögni a rendezői túlkapások miatt, de hogy egy másik zenekar szopasson, azt nem bírjuk.


Szóval ez a koncert olyan volt, hogy akár ne is lett volna. Köszönet azoknak, akik eljöttek és bocsánat azért, hogy ilyen rútul elbántak velük és velünk is. A szervező meg ne lógassa az orrát, nem tehet semmiről.2010.03.20 Vámosgyörk Tintoretto - Para

Jó kis családias buli volt ez tele izgalmakkal. Érdekes módon Vámosgyörkön úgy 10 fizetővendég volt kíváncsi erre a bulira, ami azért is furcsa, mert felteszem magamban a kérdést. Annyi buli van ott, hogy az emberek már belefáradtak volna a bulizásba és már nem érdekli őket egy ilyen megmozdulás? vagy nem is tudtak róla? Furcsa. No, végülis a 10 vendég meg az utánunk jövő 3 zenekar és csapata, azért kisebb tömegnek számított:) Akkora jó hely ez a Tintoretto, hogy kár, hogy nem jöttek többen. Volt jó nagy kiemelt színpada, volt nekünk is hely rendesen, voltak fények, minden. 100%-osan tetszett a hely. Gondolom a kevés fizető nézőszám miatt biztos nem lesz itt több bulink, de azért furcsa volt megtapasztalni, milyen jó helyek vannak eltemetve egy-egy falu érdektelenségébe fulladva. A koncert fő érdekessége volt, hogy a Steps of death felénél leoltódtak a lámpák, elhallgattak az erősítők. Először csak a világítás feleződött le, majd teljes sötétség állt be. Az áramszolgáltatás megszünt a fél faluban. Szerencsére 5 perc múlva visszatért egy fél erősségű áram, így valamit már láttunk, de a koncert folytatásához ez kevés volt. Mivel már 23:00 óra közeledett, így nem folytattuk a bulit és lepakoltunk. Nem akartuk a többi bandától elvenni az időt. Ők így is legalább hajnal kettőig nyomták. Szóval mi lepakolás után haza is mentünk, így más nem nagyon történt részünkről. Mindenesetre az az utóbbi két koncert 2-3 hét kihagyást eredményezett a felvétel elkészítésében. Hétfőtől folytatjuk a basszusfelvételt. Már csak öt számot kell felvennünk majd utána a maradék szólókat és már készen is vagyunk. Ha erről is van valakinek fényképe, akkor küldje, mert jó lenne:) Rossz minőség sem gond. Emléknek jó minden, ami van.2010.03.13 Gyöngyös, Zenepince - Para

Szerencsére a legutóbbi zenepincés bulink után már nem izgultunk annyira a nézőszám miatt. Bíztunk abban, hogy akkori produkciónk nem űzött el minden nézőt rólunk. Nem is kellett csalódnunk. Jöttek szép számmal az emberek, annak ellenére, hogy -megtudtuk- még két helyen is koncert volt akkor este gyöngyösön. Úgy tünik a zenepince végre kezd beindulni. Ugyan már nem plakátolnak annyit mint régen, de gondolom a visszatérő vendégek úgyis hirdetik szájhagyomány útján a híreket. Érdekes volt, hogy még a Gyöngyös TV is megérkezett, holott mi nem is szóltunk nekik. Tök jó volt. Készült is egy riport, amit le is adtak (másoktól hallottam, mivel a zenekarból sajnos senki nem nézte akkoriban a GYTV-t). Volt ott Mamba és Beyond koncertrészlet is. Remélem valahogy meg tudom szerezni a felvételt, mert azért kiraknám a honlapra is, ha lehet. Ráadásul egyetlen képet sem készítettünk a buliról így most nem tudunk kirakni képbeszámolót. Ha valakinek van fényképe a buliról azt jó lenne, ha elküldené e-mail címünkre, mert szívesen megosztjuk bárkivel, ha jók.

A koncert nagyon jól kezdődött. A thrasherek azonnal beindultak, és ez végig a bulira jellemző is maradt. Érdekes módon most egész koncert alatt a hátul állók is ottmaradtak, pedig azért régebben ők azért elszállingózgattak egy két sörre. Jó volt a buli és remélem még jobb lesz a Május 15-i is. Gyertek mégtöbben, hiszen akkorra jó meleg van rendelve, így még a nehéz télikabátok sem zavarnak majd a headbangelésben és a sör is jobban esik.2009.11.14 Budapest, Total Metal klub - Para

Valami, valóban beindult, most már biztos. Volt sok Viper roomos bulink, ahol sok-sok koncerten kereszül elmondhattuk, hogy van egy rajongónk. Jaksa, hűséges No.1, sok-sok köszönet és hála neked kitartásodért és zenénk szeretetéért. Ma is első sorban tombolsz és ha majd több ezren lesznek a koncertjeinken, én akkor is majd a te tekintetedet fogom keresni a tömegben és tudni fogom, hogy Te vagy a No.1 :) No elég a buzulásból, vissza a lényegre. GABO azt mondta a buliról, hogy kurva jó, de hol a rákban van a hatalmas közönség. Én látom, hogy merre tartunk, és úgy érzem, jó felé.

2006 után, amióta újra beindultunk, először több éven keresztül csak a velünk együtt játszó zenekaroknak játszottunk, de néha még azoknak sem, abban az eseben ha azok sörözni mentek volna. Hangsúlyozom, ez, több éven keresztül állandósult tendencia volt. Majd jött Jaksa, amikor ő és még két ember (a nagynevelt fiam Peti és Roli tesója Robi) már headbengelni is elkezdett. És most ott tartunk, hogy úgy 10-15 ember már kívülről fújja a dalainkat akár gyöngyösön, akár budapesten (a többi helyen csak utólag visszamondott bulijaink voltak, azaz mind elmaradt). A mostani koncertjeink abban is különböznek a régiektől, hogy akkoriban csak álltunk a színpadon és öregesen jól elvoltunk, de a Bonded by Blood-os buliból nagyon sokat tanultunk. Amerikai "mestereink" megtanítottak minket, hogy is kell ezt csinálni. Mi most úgy csináljuk, ahogy tőlük "tanultuk". A színpadon nincs többé rövidzárlat, nincs többé megállás. A közönségtől nem várhatjuk el többé, hogy mozogjanak a koncerten, ha mi meg kényelmesen álldogállunk. Együtt ér ez az egész valamit. Végülis újból megtanultunk thrash-elni, újból megtanultunk igazi koncert őrültekké válni, köszönhetően amerikai barátainknak. Nekik persze könyű, mert ők semmi mást nem csinálnak, csak ezt. Ráadásul náluk nem folyik be az életbe a mindent megrontó politikai hangulat és a szegénység. Mi meg ugye másnap megyünk melózni és mi is alapból a szegények táborát gyarapítjuk.

Jó dolog így koncertezni. Valahogy olyan, mintha a zenekar együtt élne a közönséggel. Együtt dobban a szívünk, együtt lobban a hajunk. Kaptunk a "Nem volt még 17" szólójára egy jó kis közönséghajlongást is. Annyira tetszett. Jó ötlet volt. Így tovább!

Valami változóban van és ezt le akartam írni. Nem vagyunk sztárok, nincs egy vasunk sem, nincs nekünk semmink. A koncertek viszik a pénzt, nem hozzák. Egy-egy budapesti bulin mi 10-15 ezer forintot is bukunk a benzin és az autópályadíj miatt, de valahogy a belső énünk mégis kívánja ezeket a bulikat.

GABO-nak valahol igaza van, én mégis úgy érzem mi is hibásak vagyunk. Ha már évekkel ezelőtt, 2006-ban is ilyen intenzitással játszottunk volna, talán már több százan járnának koncertjeinkre. Nekünk most indult el valami és ez a folyamat elindult és ezután csak jobb lehet.

Leírom azért azt is, hogy részemről ehez egy elég nagy lépést is meg kellett tennem. Le kellett adnom az italt, teljesen. Aug. 16 óta nem iszom egy kortyot sem. Volt egy véreredményem, amiben a májenzim értékem háromszorosa volt a megengedett maximumértéknek. Ez adott nekem lökést. Döntöttem: az életet választom. Ezelőtt azt hittem két sör nélkül el sem tudom kezdeni a koncertet. Igaz így két szám után minden mozgás nélkül is teljes kimerültségbe estem. Azt hittem ez azért van, mert túl intenzíven ordítok, de ez, most már bizonyos vagyok benne, hogy ez nem igaz. A mostani koncertjeinket ki sem bírtam volna úgy, ahogy régen csináltam. Az ital nem erőt adott, hanem elvette azt. Most sem bírom, az igaz, de most végigtombolom a bulit és nem mindegy azért, hogy egyhelyben állva nem bírom, vagy teljes intenzitással. Nekem a thrash már nem az italról szól. Hülyeség volt ezt leírnom, de jó lesz majd öregkoromban visszaolvasni. Ugyebár ez egy napló, semmi más.

A hely: nagyon nehéz volt megtalálni a Total metal klubot. Mentünk az autóval néztünk meredten és jócskán elhagytuk azt a helyet, ahol a TM klubnak lennie kellett volna. Tanakodtunk, hogy mit hibáztunk el, hiszen sehol nem láttunk Total metal feliratot. Mivel tudtuk, hogy ezt a helyzetet kocsiból nem tudjuk megoldani, gyalog kezdtük keresni a helyet. Amikor átmentünk a HÉV sínein a TESCO-val szemben, ahogy a leírás magyarázta, nem láttunk semmit. Poros romos elhagyott gyárépület, graffitis, összefújkált elhagyott kapu és sötétség. Ez nem lehet az a hely. Egyszercsak a kapun rés nyílt. Egy arc nézett ránk és megkérdezte, mit keresünk? "Egy heavy metal klubot"-mondtuk. "Ha a TM-et keresitek, akkor jó helyen jártok. Ez az"-mondta. No,így találtuk meg. A külső persze bent egy nagyon jó metálklubot takart, úgyhogy nagyon kellemesen csalódtunk a helyben. Igaz, az első emeletre kellet felcipelnünk a nem kis cuccunkat, de mindettől eltekintve a hely nagyon jó. Szívesen mennénk még oda. Jó volt megismerni Szapy-t is, akinek már többször is küldtem hír-cikket a beyond-ról, de eddig sosem láttam őt. Szapy még két számot videózott is, így lehet, hogy újabb videóval is gazdagodni fog kis gyűjteményünk. Előre is köszi Szapy! Végre Dettivel is válthattam pár szót, és végre már eddig ismeretlen arcok is voltak a bulin, sőt még némelyikük a szöveget is tudta. Nagyon jó érzés.

Elnézést mindenkitől, akiktől búcsúzás nélkül távoztunk, de nagyon sietnünk kellett és nem hagyhattuk a cuccot a kocsiban. 10 perc alatt is kipakolnak ennyi cuccot őrizetlenül. Septicmen, Thrash Inside! Köszi, hogy együtt tolultunk egy buliban! Egy hajóban evezünk, ugyanazt éljük át mindannyian. Baranyi Petya, köszi, hogy eljöttél és headbangeltél velünk együtt, ahogy kell. A fotóid felejthetetlenek.2009.11.07 Gyöngyös Zenepince - Para

Olyan érzésem van, hogy valami beindult a thrash vonalon. A gyöngyösi zenepincés bulink felűlmúlt minden eddigi buliélményünket. Eleinte kissé aggódtam a nézőszámot illetően, hiszen a thrash nem a legkeresettebb műfajok egyike, mégis kb. 100 ember eljött a bulira és olyat mozogtak, hogy le a kalappal. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak ránk jöttetek el, hiszen a Thrash Inside és a Fekete Mamba társaságában zenéltünk, de nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan voltatok. Tök jó, hogy végigtomboltátok a koncertet, minden nagyon jó. Most semmi negatív élményt nem tudok felsorakoztatni, talán csak annyit, hogy nekem majdnem kiesett a fogam a mikrofon miatt, amit egy őrült pogózó a pofámnak lökött, vagy, hogy egy másik őrült pogózó teljes testével ráesett Babu pedálsorára hátramenetben nekifutásból, ami által minden effektet átkapcsolt egy nyomásra. A fogam szerencsére nem esett ki, a pedálsort meg Babu gyorsan visszakapcsolgatta, így csak néhány másodpercig lehetett élvezni a kemény thrash helyett a country hangzású thrash muzsikát. Szóval ez a negatívum nem is negatívum, hiszen mindezt a felfokozott hangulat okozta. A buli után sokszor hangzott el tőlünk, hogy ilyen jó bulit utoljára a 80-as években nyomtunk és ezt így is érezzük. Köszönet a szervezőnek a plakátokért, ami igen ritka manapság, köszönet a közönségnek, akik eljöttek és végre jól érezték magukat és köszönet a thrash műfajnak, hogy létezik és ezzel mi is létezni tudunk. Köszönet a Thrash Inside-nak és a Fekete Mambának is, hogy velük játszhattunk Gyöngyösön. Mindkettő zenekar nagyon jól tolta. Ilyen bulikat ezret még!!! A Thrash Inside meg remélem haza tudott érni, mert a mikrobuszuk generátora beadta az unalmasat. A zenepincétől kb 200 méterre a motorjuk teljesen leállt, mivel az akkumulátor lemerült. Babu hozott töltőt, így a nézőtér végén egy padon megpróbáltuk föltölteni. Bízom benne, hogy sikerült hazáig kibírnia. Ez a thrash élet. Izgalmak, bonyodalmak sora. Ezért jó mindez, persze csak akkor, ha nem fagyunk meg az út szélén, mint ahogy én és Babu a régmúltban, de ez egy másik történet...2009.10.02 Bp. Viper room - Para

A Viper roomba már visszajáró szellemek vagyunk. Mindig újra megpróbáljuk. Azok akik eljöttek a bulira nagyon örültek a Beyondnak és soha egy percre sem lankadtak. Úgy végig headbangelték az egyórás bulinkat, hogy látszott, amit csinálunk az nagyon jó. Töretlen erővel élvezték a thrash sebességét, megtorló erejét. Itt most nem volt egyetlen ballada sem, egyetlen "slágeres" nóta sem, mégis ők végig teljes erőbedobással reagáltak minden riffre, minden thrash akkordra. Ezúton szeretném kifejezni hálámat nektek, akik félretoltatok minden más pénteki programot, leszartátok az utolsó HÉV lekéséséből eredő hosszúra nyúlt estét és érzem, bennetek csak az este jó része marad meg majd emlékként. Jaksa, neked meg jobbulást! A hideg hajnalokból eredő nátha a mi hibánk. No meg a HÉV-é, amit lekéstetek Bálinttal. Azért új arcot is felfedeztünk. Köszi Detti, hogy eljöttél és végigheadbang-elted a bulit!
Mi továbbra is megelégszünk kis táborunkkal, akik eljöttök megnézni a bandát és élvezitek a koncert minden pillanatát. Nekünk ti adtok erőt és reményt. Gyertek továbbra is, ha lehet és mi azt fogjuk továbbra is nyújtani, amit eddig is. Thrash-t. Most készülünk egy újabb demó megírására. Öt szám már készen várja, hogy rögzítsük őket. Lesz itt még mit hallgatni, ez biztos. Csakis nektek fog ez készülni, a ti tiszteletetekre. Örök hála nektek! Ja és tök jó, hogy megismertük a Zsarnok zenekart is, akik szintén a Thrasht istenítették aznap este.2009.06.26, Budapest Petőfi Csarnok, Drogmegelőzési világnap. - Para

Kiszámíthatatlan volt ennek a bulinak a kimenetele. Ingyenes buli, nagyszínpad, jó cucc. Akár sokan is lehettek volna, de esett az eső végig a koncert előtt. Amikor odaértünk, bent már szólt a "népzene", de az eső legalább elállt. Kint sok-sok rendőr állt, mivel a rendőrség szervezte a bulit. Mondták, hogy vannak bent vagy huszan és, ha nem hoztunk magunkkal közönséget, akkor ennyien is lesznek. Mondanom sem kell, a bentlévők nem néztek ki thrashernek, szóval láttuk, hogy nagy valószínűség szerint üres Pecsának fogunk játszani. A Thrash Inside-ot még meg is várta az ott lévők közül több ember, köztük apukák, anyukák, kisgyerekkel, de mi marad majd nekünk? A Thrash Inside jól nyomta a Hardcore-thrash-t és játszottak vagy 12 számot, amikor mi jöttünk. 22:00-ig volt meghirdetve a buli, így nem aggódtunk, mert még csak 21:00-volt. Akkor kezdett kaotikussá válni a helyzet, amikor Gyuszi a Thrash Inside-ból szomorúan közölte, hogy a szervező rövidíteni akarja a bulit és be akarja fejezni 21:40-kor. Az átállás alatt ez a hangulat uralkodott. Szóval modták, hogy siessünk-siessünk. Hát, mi nem kapkodtunk, csak, ahogy szoktunk, mivel amúgy is gyorsak vagyunk átállásban. Mire elkezdtük a koncit, a közönség felállása teljesen megváltozott. Eltüntek a családias közönségi körök és csak színtiszta metálosok maradtak. Igaz a pecsában 100 ember is kevésnek tünik, így a mi 30 fős közönségünk sem volt túl soknak mondható, de mi elhatároztuk, hogy nekik is azt adjuk, mint amit adnánk 20 ezer embernek (hehe álmodozzunk csak :) ). Nyomtuk a thrasht. A 3. szám után nevetséges bejelentést hallottunk a színpad széléről: "már csak 2 percünk maradt". Nem hittem a fülemnek, de belevágtunk az utolsó számba. Gondoltuk majd a felénél kikapcsolják az áramot, ahogy azt a kommunista rendszerben csinálták gyakran. Szerencsére engedték az utolsó számot végig, de többet az ottlévők kedvéért sem engedtek, pedig elég hangosan kérték a folytatást. "Kit érdekel a Depeche Mode! (Depeche klub jött a Beyond után). Metál kell! Vissza! Vissza!"-kántálták. Mindent összevetve ez a buli is jó volt köszönhetően a thrashereknek. Minden tiszteletem nektek!2009.06.06, Abasári Motoros Találkozó (VIII.)A Fekete Sereg motoros találkozója. - Para

Már nem is reménykedtünk, hogy nagy közönség fog tolongani a bulin. A szervező már az elején kijelentette, hogy minden évben ugyanazok látogatják a találkozót, ha nagy zenekarokat hívnak, ha kicsiket, vagy bárkit. Most nem is törekedtek a nagy zenekarokra. Mi még a plakátokon sem szerepeltünk (később szerveztek be, mint a nyomtatás), így csak véletlen volt, hogy egy kisebb gyöngyösi thrasher csapattal összetalálkoztunk. Tökre örültünk, hogy a sok Deákbilles öreg, vagy fiatal motoros közt igazi thrashereknek játszhatunk, pedig nem is számítottunk rá. Egy kamionplató volt a színpad, ami elég jó hangulatot adott a dologhoz. Szóval kevés thrasher és érdeklődő a színpad előtt, (úgy 15 fő, lásd a képek menű alatt) és sok lusta motoros jobboldalon a kocsmában, akik sosem állnának fel egy zenekar kedvéért sem. Ez volt az alap, de a többi az jó volt, köszönhetően a thrasherek headbengelésének és a plató hangulatnak.2009.05.30, Jászárockszállás Teke klub - Para

A Teke klubban már játszottunk sok évvel ezelőtt a Morfium jóvoltából. Az is jó volt, így sejtettük, hogy most sem lesz másképp. Úgy is lett. Természetesen, mivel nem sok thrasher létezik még, így most sem volt teltház, de akik ott voltak legalább elég mozgékonyak voltak. 10-15 fő úgy tolta a pogót és a hedbenget, hogy jobban éreztük magunkat, mint a Fueled by Fire előtti buliban, ahol több százan voltak. Ott viszont néhány fő kivételével (tisztelet nekik) elbújtak hátul a sötétben. Teke klub! Visszatérünk még!2009.05.27, Trafó bár tangó -Fueled by Fire turné állomása - Para

Egy szép napon kaptam egy e-mail-t: "akarunk-e menni a Fuel by Fire koncertre, mint magyar fellépő?" Megdöbbentem, mivel ilyen nagyszabású koncerten a 80-as évek végén léptünk fel utoljára. Azóta vegetálunk alig hirdetett, kis nézőszámú koncerteken. Azonnal igent mondtam és mivel nem átverés volt az e-mail, így létre is jöhetett a koncert. Öröm volt nézni, hogy még nem haltak ki a thrasherek, ráadásul olyan mozgást produkáltak a nézőtéren, hogy én magam is kedvet kaptam egy gyenge pogóra a Bonded by blood-on. Ez egy jól meghirdetett jól megszervezett buli volt, az biztos.
Mi érkeztünk elsőnek, mivel az amerikai bandáknak volt valami problémájuk az út során. Nyugodtan rakhattuk a cuccainkat a kis méretű szinpadra és volt elég idő a beállásra is. Minden jól összejött. Sajnos nagyon hamar fél kilenckor kezdenünk kellett, ami az eredeti tervhez képest még csúszott is fél órát, így a végső közönségszámnak mi csak a kétharmadát érezhettük magunk előtt, de már nekünk az is teltház benyomását keltette. A számok végén nagyon jó volt hallani a nagy tapsokat éreztük, hogy amit csinálunk az tetszik a thrashereknek.
A görög Suicidal Angels lemondta a turnét így helyettük egy olasz banda lépett fel (Neurasthenia). Olyat toltak a képünkbe, hogy a fejünk is leesett. Beindult egy olyan erős oldschool thrash irányzat itt körülöttünk, hogy csak bízni tudok abban, hogy itt magyarországon is teret tud hódítani. Ez mindhárom zenekarra vonatkozik. Nagyon jók.
A Bonded by Blood már ismerős volt számomra. A myspace-en hallható 4 számukat már én is rongyosra hallgattam. Számomra ők voltak a legjobbak aznap este, de csak egy kicsivel előzték meg az olasz zenekart. A Bonded-en volt legnagyobb az ováció is. Félelmetesen jó volt.
A Fueled by Fire egy fikarcnyit sem csökkentette a sebességet és csöppet sem pihenhetett a közönség. Nagy energiát adott nekünk mindhárom zenekar. Lökést adott a következő lemezünkhöz, ami még ötlet szinten sincs meg ugyan, de ha lesz, akkor kicsit mégjobban rá fogunk lépni a gázpedálra ez tuti.
Thrash is back!2009.02.28. és 05.22 Viper room - Para
Lehetséges, hogy a Viper roomról már csak múlt időben beszélhetünk, mint egy olyan hely, ahol a Beyond is játszott. Nem a hely bezárásáról van szó, hanem a koncertek iránti érdeklődések megfogyatkozásáról úgy általánosan. Volt itt két koncertünk ebben az évben, de valami nem volt jó ezzel a hellyel. A szervező Imi sem értette miért, de valahogy ebben az évben szinte semmilyen zenekarra nem jött be számottevő közönség. Senki nem értette miért. Van egy hely, ahol szuper a hangzás, szuper a szinpad, jó a körítés, jó a sör, mégis az emberek messze elkerülik a helyet. Mély tiszteletem Iminek, aki mindezek ellenére meghívott minket amennyiszer csak lehetett. Szóval volt egy hely, ahol a Beyond bármilyen körülmények között bármikor játszhatott, csak sajnos néző nem volt, aki meghallgatta volna. Természetesen ugyanígy járt a velünk ezévben fellépett Aquincum, akik töretlen erővel hajtották a Slayer klubbot is, amíg az érdektelenség miatt kifogyott a pénz a zsebükből, akiknek a gitárosa 40 fokos lázzal küszködött, de így is eljött fellépni, Thrash Inside, akik jóbarátok és ugyanúgy próbálnak talpon maradni, mint mi, és Lost in Time, akiket ott hallottam először, akik énekese zseniálisan énekel, ők mind ott voltak. Az xVibes-ről inkább nem beszélek, mert ők, a saját próbatermi közönségüket hozták, de úgy, hogy kivonultak addig, amíg ők nem jöttek. Ráadásul szerintem nem is rpckzenét játszanak, hanem valami Depeche mode szerű valamit. Lenyomtuk a koncerteket, de mégis a lelkünkben űr tátongott. Hol vannak azok, akiknek játszanunk kéne? Jaksa, persze neked is szivesen játszunk, de azért legalább 4 érdeklődő jó lett volna:) Lement ez a két koncert és csak köszönetet tudok mondani a szervezőnek és a zenekaroknak, hogy ilyen odaadással tűrték az érdektelenséget. Ezt lehet tűrni, de a tűrésből senki nem él meg. Ezért gondolom, hogy lehet, hogy ez a hely múltidő, mert ez a hely már valószínüleg nem engedhet meg magának ilyen bukásokat. Ha mégis Imi úgy gondolod, hogy megint megpróbáljuk, akkor bármikor, szívesen megyünk, de ha soha nem engedsz be minket többé, azt is megértjük. Jók voltak ezek a bulik...magunknak.2009.05.01, Farmos Művház - Para

A Thrash Inside már hívott minket ide. Tök jó ősi művházkialakítású hely ez. Zeng-bong a nagy terem, talán azt várja, hogy egyszer teltház lesz, ami majd az akkusztikát is megjavítja.
Már-már alap, hogy a bulit a Thrash Inside-os Gyuszi anyukájánál kezdjük egy kis szívélyes vacsorameghívással. Isteni volt most is a kolbász/hurka, finom volt a kenyér és a sör is. Nagyon köszi a vendéglátást, ami a koncertnek ad egy alap nyugodt hangulatot. Itt már rossz nem történhet.
Saját énekhangosítást hoztunk, azaz minden cucc a két zenekaré volt. Felpakoltunk és vártuk a kezdést. A múltkori bulin megtörtént, hogy a Thrash Inside játszott előttünk és miután lementek, a közönség is elhúzott egy sátorozás miatt, így rajtunk senki nem maradt, vagyis alig-alig. Most ezt megelőzve inkább mi toltuk elöl. Jobban is jártunk, mert azért tényleg így meghallgattak minket. A farmosiak attól függetlenül, hogy végülis meghallgattak minket, egyáltalán nem mozdultak meg a thrash-re. Hátul ülve a távolból figyelték az eseményeket. Elől azért ismerősökből kialakult egy sornyi közönség szerencsére, így nem éreztük olyan magányosnak magunkat, mert ők még headbengeltek is egy kicsit. A másik ami még fontos, hogy Jaksa (az első számú rajongónk:) ) és szemtelenül Beyond pólóban volt képes megérkezni. Ez nem lenne gond, leszámítva, hogy nekünk még sosem volt Beyond pólónk, azon kívül, amit a 80-as években még én rajzoltam magamnak textilfilccel:) Rendeltünk is tőle azonnal. Már megvan az első igazi Beyond pólónk nekünk is. Kösz Jaksa! Szóval letoltuk a bulit, jó nagy tapsokat kaptunk, de kissé hiányzott az, amit a Thrash Inside-ék kaptak a közönségtől. Ők aztán olyan pogót és headbenget kaptak, hogy le a kalappal. Látszik, hogy hazai pályán ők a legjobbak. No szóval jó buli volt jó helyen, jó emberekkel. Ennyi kell, semmi más.********************2008-AS ESEMÉNY (lemezt csináltunk)*****************.
2008.03.21, Viper room - Para

Ismét Budapesten játszottunk hogy végre felélesszük a Thrash energiáját, ami 1995 környékén de inkább már hamarabb elveszett valahol a média árok mély leeresztő csatornáin. Az underground zene halálát jósolta a Viper room tulajdonosa is, aki persze tapasztalatból beszél. Elmondta, hogy a neves zenekarokra sem jönnek már be a jónépek. Szerinte kihalt az élő zene iránti érdeklődés Budapesten és meneküljünk Pestről mert ott csak a halál és az érdektelenség vár ránk. A Viper-ben szervezett bulikon is általában csak azokon a koncerteken van közönség, amelyiknek hatalmas haveri köre van. Ilyenek a főiskolás zenekarok, akik elhozzák magukkal a fél iskolát. Ezekkel az előszavakkal kezdtünk kipakolni feltételezve, hogy senki nem fog eljönni. A félelmünk alaptalan volt. Egész sokan eljöttek. A thrash inside-on mondhatni félházas volt a nézőtér, ami igen jónak mondható. Kurva jól is játszanak kurva jó zenét. Nekem nagyon tetszett. Így egészen más hangulatban pakoltuk ki a cuccunkat a színpadra. Bíztunk abban, hogy csak nem megy haza a jónép és végre megmutathatjuk magunkat. Elkezdtünk hát játszani, és rá kellett jönnünk, hogy az emberek mégis hazahúztak... Zenéltünk hát a thrash inside-nak és megint nem tudtuk megmutatni magunkat a jónépnek. Lehangoló volt nagyon, bár a thrash insidenak is jó játszani, de sajnos nem ez a siker kulcsa. Legközelebb csak előttük játszhatunk, utánuk soha!!!! Inkább el sem megyünk:)
Éljen soká a thrash!********************2007-ES ESEMÉNYEK*****************.
2007.12.30, Slayer klub - Para

Másodszor léptünk fel a Yuk-ban. Először a Kék-, majd ezúttal a Vörös Yuk-ban kapott helyet a Slayer klub. Örültem a meghívásnak, mert a Yuk igazán jó hely. Igaz a Kék-ben anno eléggé szerényre sikeredett a hangzásvilágunk, de most a Vörös mindenért kárpótolt. Olyan hangzást kaptunk (hála a hangtechnikusnak), hogy nagyszínpadon éreztem magam ezen a kis színpadon is. Saját érzésem szerint nagyon sütöttek a nóták. Élvezetes volt játszani és látni, hogy a közönség végig ott marad és nem menekül el a kocsmarészre, mint azt tették régebben egy-két Black Out, illetve Cool Head Klan előtti fellépésünk alkalmával 2005-ben. Most derekasan végigállták a bulit és aki ott volt, annak arcát figyelve jó érzés fogott el. Jó zenélni és jó, hogy vannak még thrash-erek a földön. A koncert amolyan előszilveszteri buli volt és az Aquincum és mi is nagy reményeket fűztünk a koncerthez a nézőszámot tekintve. Természetesen, most is kissé csalódnunk kellett a nézőszámban. Nem egyszerű ma bevonzani iszonyatosan sok közönséget sehova, főleg ha metált, sőt, főleg, ha thrash-t játszik az ember. Mi kitartunk persze továbbra is ezen a vonalon, mivel érzem a koncertek utáni visszacsatolásokból, hogy ez a műfaj újjáéledőben van és lehet még sokat tenni a thrash érdekében. Köszi a Thrash inside-nak, hogy ők is beálltak a nézők soraiba és végig éltettek minket másokkal együtt, sőt, amikor a koncert csúszása miatt én visszautasítottam a "visszahívást" mivel nem akartam kitolni az Aquincum-mal, az Aquincum intett, hogy játtszuk csak le a visszahívó számot is. Jó gyerekek vagytok!
Jó helyen játszottunk jó embereknek. Ezt csak azok tudhatják, akik ott vannak egy-egy koncertünkön. Sajnos ezúttal nem tudtam megnézni sem az előttünk játszó Morfiumot, mivel háttérteendőim voltak, sem az utánunk következő Aquincumot, mivel kicuccolván haza kellett mennünk, de örömmel gondolok arra, hogy ilyen jó emberekkel vagyunk körülvéve.

Zárszóként megemlítem, hogy 2008.01.07-én felraktam az első pár remix-elt Holt lelkek számot a honlapra. Ezek a számok már sokkal jobban szólnak elődjüknél és az ének is sokkal durvább lett. 3 év kellett a visszatérésünk után ahoz, hogy ráérezzek ismét a thrash éneklésre. Elnézést mindazoktól, akik megvették az első verziós Holt lelkeket annak ellenére, hogy a hangzás és az ének még valóban nem volt eléggé kiforrva. Úgy gondoltam akkoriban, hogy mi már jól csináljuk a dolgunkat, de ma már visszahallgatva a Holt lelkeket, tudom, hogy túl korai volt kiadni az anyagot. Az összes számot újra fogjuk gyártani, de, hogy újra terjeszteni fogjuk-e, azt nem tudom.
Éljen soká a thrash!2007.12.10 Videoklip újraénekelve - Para
Volt egyszer egy klipünk, amit úgy másfél éve készítettünk és Felszakadt múlt volt a címe. Jó volt, mert anno ezzel a klippel szerepelhettünk a Viva Megavattban. Akkoriban a klip elkészítése olyan gyorsan ment, hogy az hihetetlen. Jött a hír, hogy mehetünk a Megavattba. Akkoriban csak egy klipünk volt, a Gyere a stégre. Nagyon jó ez a klip egy Vivarajongó otthonülő slágerzabálónak, de sajnos mi akkoriban már gáznak tartottuk ezt a vonalat. Egyszerűen szólva a Gyere a stégre egy egyszerű bulizene volt. Nem akartuk, hogy ezt a klipet tegyék alánk, miközben mi mindenféle kemény zenéről beszélünk. Elhatároztuk, de nagyon komolyan, hogy egy hét alatt összedobunk egy klipet. Egy ismerősünk javaslatára (történetesen a kedvesem ex férje) elmentünk Gyöngyössolymosra, egy elhagyatott épületet megnézni. Kiderült, hogy ez egy orosz kőzúzó volt. Érdekessége, hogy a falra 1968 volt felfestve. Valószínüleg akkor hagyták el teljesen az épületet és azóta porlad a cucc. Ott ragadtunk és meg volt a hely. Készült felvétel a fényképezőmmel, aminek eredménye látható a kékes árnyalatú klip részletekben. Másnap a felvétel indult. Mentünk, és megtaláltuk a helyet, ahol majd készül a dolog. Fura esemény is történt a szétnézés során, mert valahonnan a semmiből (a hely egy elhagyatott erdőben van) egy lövést hallottunk és mellettünk a földre hullott egy üdítős flakon. Nem tudtuk mire vélni a dolgot. Kicsit besz..rtunk, de tovább mentünk és felállítottuk a szerkót. Ahogy elindult a felvétel, megjelent a tulaj. Itt derült ki, hogy a helynek tulajdonosa is van. Vele volt egy őrző-védő tag is. Rögtön tudtuk a történetet. Az őrző-védő ránk lőtt, majd értesítette a tulajt, aki azonnal kijött. Ha nem lett volna ott Ildikó, a kedvesem, valószinüleg nem lenne videóklipünk, de szerencsére az illető éppen az Ildikó ex férjének a főnöke volt, akit ismert is még gyerekkorából.Szóval mehetett a felvétel és elkészült az anyag, igaz ehez az kellett, hogy egy hétig minden nap hajnal kettőig vágjam a videót és szinkronba hozzam a hanggal. Nem volt egyszerű, mert maga a feljátszás sem volt szinkronban az eredeti felvétellel, ugyanis a zúzóban egy vállratehetős kismagnó hangerejére kellett mozognunk, amit alapból elnyomott a dob hangereje. Mindegy, elkészült és leadták a Viván, meg a Hálózattévén is, hát vártuk a sikert. Semmilyen visszhangja nem volt. Olyan volt, mint most az üzenőfal a honlapunkon. Senki nem szólt, hogy jaj de jó, vagy jaj de sz..r. Semmi. A honlapunk akkori látogatottsága egy emberrel sem nőtt. Szóval a klip TV szereplése után többet nem erőlködtünk túlzottan.
A fenti időpontban, majd másfél évvel a klip készítése után döbbentem rá, hogy az akkori munkánk kárba veszett. Hát történ azóta egy és más. Csak, hogy a legegyszerűbbet említsem, átálltunk a thrash ősi vonalára, amit régen is nyomtunk. Mivel mostanában fejlesztettem a honlapot egy médialejátszóval, elhatároztam, hogy újra felrakom a klipet. Az viszont ezer sebből vérzett. Javítani kellett a hangzáson és az éneken (akkoriban teljesen tiszta hanggal énekeltem, mindenféle vadság nélkül). A tervem olyan jól sikerült, hogy még aznap este ki is raktam a klipet a honlapra az új énekkel. Ezt úgy oldottam meg, hogy előszedtem a régi felvétel CD-jét, amin sávosan megvan az egész és minden egyebet meghagyva, újraordítottam a szöveget. Én azóta már ezerszer meghallgattam és így már egészen tökéletesnek tartom. Sajnos a többiek (Babu és Laci) lefikázták, hogy ez nem elég gyors, hogy nem illik a repertoárunkba stb... Ez igaz is lehet, mert tényleg más műfaj, de úgy vagyok vele, hogy attól függetlenül jó a zene és egy-két egyéb stílus belefér az összképbe. Megértem a többieket is, mert nem érzik magukénak a dolgot (nekik nem is szóltam az újraéneklésről és a klip újjáélesztéséről, mivel mindent én csináltam egyedül a háttérben. Rolandnak, a basszerosnak nagyon tetszett az ötlet és mondta is, hogy neki is hasonló gondolatai voltak a régebbi lágyabb zenék felélesztésével kapcsolatban. Laci és Babu hozzászólásaiból arra kell, hogy következtessek viszont, hogy ez megmarad egy honlap klipnek és soha nem fogjuk játszani a koncerteken. Mindenesetre nekem már napok óta jó élményt nyújt újra és újrahallgatása. Legyetek jók! Csákó!2007.11.18 Avalon klub, Metál vasárnap Beyond + Thrash inside + Archaic

Félve mentünk az Avalon klubba, mivel a nagyon találó Metál vasárnap elnevezés igazából egy olyan napot foglal magába, ami nem igazán a buli napja. Vasárnap már a fű sem nő, az emberek hamar nyugovóra térnek és már csak arra tudnak gondolni, hogy "mindjárt itt a kurva hétfő, mehetek dolgozni".
Az Avalon egy nagyon-nagyon jó hely. Bementünk és olyan érzés fogott el, mintha a 22. században járnánk. Tágas, frissen festett terek, hatalmas szinpad, LCD monitorok a falon, kényelmes elfekvők:) és ez még csak az első benyomás volt. Megtudtuk, hogy még backstage (öltöző) is van. Hűha! Ritka eset. Ebben az öltözőben szerintem elférne vagy 6 zenekar is kényelmesen. Kaptunk minibárt is és sörcsappal is kedveskedtek a szervezők. Zuhanyfülke is volt. Ilyet talán egész zenészpályám során nem láttam még. Ezután megláttam a keverőpultot. Olyan nagy volt, hogy a másik végét csak távcsővel láthattam. A fénytechnika pult sajnos a magasban volt, így azt kihagytam. A szinpad tényleg jó nagy volt és még háttér logót sem kellett vinnünk. Elég volt CD-n bevinni egy képet és máris mögénk vetítették. Szóval a hely atom. Valószínüleg a legjobb hely Budapesten.
Hát igen. Az egyetlen probléma a vasárnapi időpont volt. Azt hittem senki nem lesz. Mégis bejött vagy harminc ember és természetesen ott volt a másik két zenekar is, így mégsem az üres nézőtérnek kellett játszanunk. Az Archaic és a Thrash inside alatt létrejött félórás csúszás a dobmikrofon hibája miatt a mi koncertünkre majdnem egyórásra nőtt, így 11 óra helyett úgy 12 óra körül kezdődött. Jó kis koncertet adtunk és zúztunk mint állat. Néhány számot fel is vett a Thrash inside-os Magnó egy videokamerával (kösz!), így remélhetőleg a honlapra is felrakunk majd valami újat. A keverőpultról is készült hangfelvétel, úgyhogy majd összerakjuk a képpel, és lehet, hogy egy jó kis anyagot is tudunk majd összehozni belőle. Meglájjuk.

Új ismerőst is szereztünk. Baranyi Petya mint fotós olyan kiváló képeket készített a koncertről, hogy leesett az állunk. Ez a Petya a legnagyobb thrash őrült, akit mostanában felénk sodort a szél. Ritka fajta:) Még a zenénk is tetszik neki. Megtartjuk:)

Szóval ezúton is köszönjük azoknak akik eljöttek és a késői vasárnapi időpont ellenére megnézték a koncertet. Nagyok vagytok! Dec. 30-án gyertek el a Slayer klubba is, (Kék Yuk).2007.11.20. A Thrash ördögök visszatérésének első éve - Beyond napló 2007
Visszatértünk. Megtehettük volna, hogy maradunk otthon és semmi mást nem csinálunk, csak a családunk életében veszünk részt, dolgozunk és keresőként szép lassan megöregszünk aztán nyugodt öregkorban megélünk száz évet.
Nem tettük. Az 1995-ös háttérbevonulásunk után szerencsére mi maradtunk Beyond, de csak csendben, óvatosan és ismerettségen kívül. Senki észre sem vette, hogy eltüntünk, nem jelentettük be azt sem, hogy feloszlott a Beyond és semmit nem is mondtunk magunkról. Felnőtt egy generáció akik már nem érdeklődtek többé a zene ilyen formája iránt és jött egy másik generáció, akit talán a Vivás generációnak mondhatnánk. Ők már nem fognak futni egy-egy zenekar után. Nem fognak csak úgy meghallgatni egy-egy ismeretlen zenekari felvételt, nem fognak eljönni egy-egy koncertre, amit a média nem támogat. Ez a generáció zsebbe kapja a Viva termékeket. Semmi mást nem kaphat, csak amit a nagyrabecsült médiavezető az orruk elé tol és ez ellen nem is tesznek (nem is tehetnek) semmit. Egyszerű, könnyű az élet így és ráadásul még hihető is, hogy nincs más alternatíva, csak az, amit készen kapnak.
Tudom, hogy van egy viszonylag széles réteg a föld alatt, akik mindezt alapból megvetik. Menekülni próbálnak ebből a világból, de álandóan falakba ütköznek. A thrash/hard core/metal világát csírájában próbálják elfojtani mindennemű médiában.
Érdekes dolog ez. Olyan világban élünk, hogy pl. egy olyan zenekar, mint a Tankcsapda, aki hírnevéhez méltan a legtöbbet tudja elkérni egy-egy koncertért és természetesen ehez mérten a legtöbb embert is tudja bevonzani koncertjeire, a média szempontjából kirekesztettnek mondható és csakis akkor adnak le tőlük számot, ha az megfelelő módon le van enyhítve, dallamosítva, olyannyira, hogy Marinéni is meg tudja hallgatni. Ugyanez látható a külföldi zenecsatornák rockzenei bandáin. Mindegyiket szépen lebutítják, "elpoposítják", aztán mindet szépen hagyják elpusztulni úgy, hogy hírmondó se maradjon belőle. Ez a világ uralkodik ma a zenei életben. Régen is hasonló volt a helyzet, de voltak adások nappal, amik kimondottan rockzenével foglalkoztak. Ma már csak éjszaka lehet ilyen műsort nézni, amikor Mari néni már egész biztosan alszik.

Nehéz megmutatnunk magunkat ma ebben a környezetben. Thrash ördögöknek mondjuk a Beyondot, mert úgy is hisszük, hogy azok vagyunk. Jól hangzik ez a jelző, de sajnos tudjuk, hogy ma egy jó jelző el sem jut a közönség köreihez. Egyedüli médiaforrásunk jelenleg az internet, de sajnos pont a földalatti réteg az a fajta, aki az internetet is megveti ugyanúgy, mint minden egyéb információforrást. Találkoztunk és gyakran együtt is zenélünk más bandákkal akik nagyon profi zenét játszanak és megérdemelnék a sikert (Thrash inside, Archaic, Morfium), de kis hazánkban az ő sorsuk is hasonló, mint a miénk. A koncertek pénz híján nincsenek plakátolva, így a födalatti közönséghez el sem jut a híre bulijainknak.
Negatívumok amiket itt írok, de egyben fel is adják nekünk a leckét. A leckénk pedig az, hogy mégis minden nehézség ellenére vonzzuk be a láthatatlan közönséget. Ez az amit teszünk és reméljük sikerül eredményt elérni erőfeszítéseinkkel. Az év persze még nincs részünkről lezárva, mert előttünk áll egy Avalonos szuperkoncert Nov. 18-án és egy tutiszuper Slayerklub fellépés Dec.30-án, ami a mi jókedvünket is valószínüleg fellendíti majd. Hisszük, hogy a 2008-as év végi naplónkban sokkal pozitívabb hangulatban fogjuk lezárni az évet.2007.11.05 Új demó készül
Elkezdtük új demónk elkészítését. A gitárhang kialakulóban van és igazán ígéretesnek mutatkozik. Igazi Machine head-esnek tünik. Az éneket csiszolgatom. Leállok a tiszta énekhang vonulattal és átállok a rossz oldalra. Addig nem alszom, amíg atomerős éneket nem produkálok. A dobot még nem vettük fel. Várhatóan decemberben már kész számunk lesz, ami után folytathatjuk a többi szám felvételét. Most van 5 új dal, amit biztos, hogy felveszünk. Ebből három lesz berakva a demó CD-re. Ez a terv...2007.10.20 Emergenza feszt. Eger, Egál klub.
Ez a koncert úgy jött létre, hogy egy illető küldött egy üzenetet, hogy menjünk el a tehetségkutató fesztiváljukra, ahonnan, ha továbbjutunk többször, akkor híresek leszünk. Persze, mi már nem hiszünk a mesékben így nem jelentkeztünk. Azért rámentem a honlapjukra (emergenza.net) és mivel volt ott ezernyi banda link, gondoltam a Beyondot is beteszem a sorba. Ezért csak egyszerűen regisztrálni kellett. Megtettem. Két nap múlva jött az e-mail, hogy köszönik, hogy jelentkeztünk a fesztiválra. Na bakker, telefonálgattam, hogy mi legyen, hát abban maradtunk, hogy: hát mivel Egerben már úgy 13 éve nem játszottunk, a buli kedvéért menjünk el. El is mentünk 12000 Ft nevezési díjért.
Az Egál klub egerben kurva jó hely. Bárcsak Gyöngyösön is lenne ilyen. Nos, vissza a tehetségkutatóhoz. A továbbjutás ezen a tehetségkutatón igen érdekes alapokon nyugvott. Kézfeltartással lehetett szavazni, hogy ki jusson tovább. Ha volt 50 haverod, akkor nyerő voltál, mert azokkal előre megbeszélve tudtad, hogy lesz 50 szavazatod. Kit érdekel. Mi nem vittünk senkit (5 álandó ismerősön kívül). Csak a buli érdekelt. Akkora bulit csaptunk, hogy lezúztuk a plafont. Volt ott pogo, headbang, mozgás, minden. Jó volt a hangzás, jó volt a hely. Kurva jó volt. Minket az már nem is érdekelt, hogy mi nem jutunk tovább (ez egyértelmű volt, mert sokan voltak ott olyanok, akik nem tehették fel a kezüket, mert el voltak kötelezve más haver banda iránt), mert a koncert maga nagyon jó volt. Öröm volt itt játszani. Köszönjük Emergenza, hogy ilyen jó bulit játszhattunk a ti szervezésetekben. Akik meg továbbjutottak, azoknak sok sikert. Egy gyöngyösi bandára még mi is szavaztunk továbbjutásra, mert tényleg jól nyomták annak ellenére, hogy a beállásukat látva azt hittem, hogy elég gyatra lesz. Csak a nevük kiejthetetlen és megjegyezhetetlen. Sajnos így mos az nem ugrik be. Bocs fiúk, de tényleg sok sikert. Jók vagytok.
2007.Okt. 02,Ráday kupola, Budapest, VIII. Ker., NAGYVÁRAD TÉR (Orczy út 1.)

Ez a koncert a Szept. 4-i koncertünk sikeréből jött létre. Sajnos ennek már nem volt semmilyen reklámja, mivel abban a tévhitben éltünk, hogy a múltkori koncert jó hangulata miatt amúgy is terjed majd a hír. Nem így történt. A koncertre ezúttal alig jöttek, talán nem is tudtak róla a thrash arcok. Ennek a koncertnek az volt az érdekessége, hogy Roland, a basszerosunk éppen németországban tartózkodott az Októberfeszten, ezért majdnem nem tudtunk fellépni. A Thrash inside viszont (akkora király emberek) megmentették a bulit. Ági és Gyuszi megtanultak egy csomó Beyond számot basszusügyileg és beálltak hozzánk egy fél órára. Esküszöm még jobban tudták a számokat, mint mi:) Kurva jó volt. Feledtette a kevés közönség miatti csalódást. Thrash inside: jó hogy vagytok!!! Legközelebb meg majd nem mulasztjuk el a reklámozást.
2007.Szept. 04,Ráday kupola, Budapest, VIII. Ker., NAGYVÁRAD TÉR (Orczy út 1.)
Ez a koncert úgy tünik valami jónak a kezdete lehet. Igaz, elsőként léptünk fel közös baráti megegyezésben, mégis sok embernek játszhattunk. Valahogy erre a koncertre most bejött a közönség. Úgy tűnt, mintha valóban a thrash metál vonzotta volna őket be a kupolába, nem csak úgy arra jártak. A számaink végén olyan elismerő taps és ováció fogadott, hogy rendesen jól éreztem magam. A koncert végén pedig személyesen is jöttek a thrash arcok elismerésüket kifejezni. Az Archaic-ra nagyon vártam, mert annyira tetszik a zenéjük, hogy ha mégegyszer születnék, biztos olyan zenét játszanék én is:) Sajnos valahogy a koncertjük olyan hangosra sikeredett gitárügyileg, hogy szinte semmit nem lehetett kivenni belőle. A dobból atomra semmit nem hallottam. Egy bizti, a rajongók beindultak nagyon és tényleg jó koncertet adtak. Legközelebb tudom, hogy még ezerszer jobb lesz úgy, hogy a zenéből még érteni is lehet majd valamit. A thrash inside már teljesen jól hallható volt és tőlük megszokott módon nagyon jó zenét nyomtak. A közönség rájuk is beindult és érezhető volt, hogy ezen az estén mindhárom zenekar sztárnak érezhette magát. Úgy tünik a tulajnak is bejött a buli, mert másnap már megvolt a következő buli időpontja: Okt. 02. Érdekes lesz, mivel akkor Roland éppen az Oktoberfest-en lesz németben. Majdnem le kellett mondanunk a koncertet, de jött az ötlet, hogy a Thrash inside majd basszerozik nekünk és így szerencsére nem maradunk ki az Okt. 02-es buliból sem. A Thrash Inside-nak köszönet a hatalmas segítségért. Ritka jó gyerekek vagytok...
2007.Aug. 19, IV. Pilisi Motoros Gerjedelem motoros feszt. (14:40-15:40)
A Mambás hevesvezekényi koncert másnapján mentünk el Pilisre erre a motorosfesztiválra. Tudtuk, hogy a kisszínpad lesz a mi helyünk és találtunk is egy szinpadot. Mondták, hogy ez nem a kisszínpad, hanem a nagy. Tényleg nagy volt, de bíztunk benne, hogy hátha az az. Mondták, hogy a kisszinpad a kocsma sátorában van. Ott láttunk pakolászó embereket és már tudtuk, hogy ez a mi helyünk. Azt hittük, hogy legalább szinpad lesz, de nem volt, csak néhány raklap. Az első csalódás után azért gyorsan rendbejöttünk. Elfogadtuk a tényt. Eljött a mi időnk, elkezdtünk beállni. Én lefogtam az első akkorot és minden elcsöndesült. Kiderült, hogy a sátor mellett álló aggregátorból kifogyott a gázolaj:) Nagy élmény volt. Probléma volt az is, hogy emiatt azt mondták, hogy csak félórát nyomhatunk, mert a nagyszínpadon 4-kor kezdődik a túrás és a kettő együtt nem mehet. Később, mikor már a teljes letargia határán álltunk, kiderült, hogy a nagyszinpad első zenekarának énekesét bevitte a rendőrség, mivel valami nem stimmelt az irataival (ha az infóim helyesek), így mégis bármennyit játszhatunk, amíg bírjuk. Nyomtuk is, mint az atom. Volt pár pogózó arc, meg vagy 70 kocsmalakó:) A lényeg: senki nem ment el a koncertünkről. Aki ott volt, az megnézett. Nem láttam csalódott arcokat. A koncert után a kisszínpadi szervezők értesítettek, hogy a nagyszinpad szervezőjének is annyira tetszett a koncertünk, hogy jövőre már a nagyszínpadra hívnak minket. (meglátjuk, remélem:)) Szóval voltak ott motoros fazonok, akit végigtombolták a koncertet, aztán meg csodálkoztak, hogy mi már 1986-óta nyomjuk a thrasht. A kisszinpadszervezeők is a pogotáborhoz tartoztak és olyan dics áradattal töltöttek fel minket, hogy hihetetlen. Szóval ritkán kapunk ennyi elismerést. Jöhetne több fesztiválszervező a koncertjeinkre!
2007.Aug. 18, Hevesvezekény, Sörkert, Mambával.
Hevesvezekény már ismert hely számunkra. A hevesvezekényi Hanyi parti fesztiválra már kétszer meghívtak, utolsó zenekarnak (amin már alig van ember:)), mégis nem tudtuk, hogy itt milyen rock élet létezik. Igazából semmilyen, mert helyi közönség ezen a koncerten talán úgy 10 ember lehetett, de a Fekete mamba (Roland másik bandája a Beyondon kívül) szerencsére rendelkezik úgy 40-60 fős bulitáborral gyöngyösről és ezt a tábort össze is tudták toborozni. Egyszerűen béreltek egy buszt és jöttek. Hú de jó buli volt. Ott volt tehát úgy 60 ember. Ez a bulitábor igen kellemes közönség. Akinek éppen headbang-elni van kedve az hedbengel, akinek csak úgy iszogatnivalója van, az csak iszik, de nincs zenekari elvárás, nincs "hű de rossz ez a banda inkább menjünk ki", vagy "én a mambára jöttem, ki ez a szar itt előtte" érzés. A gyöngyösiek jó gyerekek. Jó buli volt. Itt hallottam meg először a Fekete mambát. Nagyon jól adják a dolgot. Nekem az az érzésem, hogy ők csak azért nem futottak be, mert a koncertszervezés nem az erősséguk. A koncertszervezés, persze valóban a lehetetlen kategória egy olyan zenekarnak, akit senki nem ismer (a beyondnak is igen nehéz, mert minket sem ismernek). Szerintem olyan jó zenét nyomnak, hogy le a kalappal. Igaz nem thrash, de szerintem lemezkiadásra illő az anyaguk. Persze ezt senki nem nézi, mert a lemezkiadás egyik alapja az, hogy iszonyatos közönsége legyen egy zenekarnak, azaz fusson be lemezkiadás előtt és akkor kegyeskednek szóbaállni velük. Nem egyszerű. A Mamba tehát részemről ötösre vizsgázott. Fussanak mint atom.
2007.Aug. 18 Budapest, Óborozó,19:00, Beyond,Almost Saint,Archaic ELMARADT.
2007.júl 21. Farmos, Műv.ház
A Thrash Inside meghívott minket a gityós Gyuszi szülőhelyére Farmosra egy koncert erejéig. Amint megérkeztünk, Gyuszi meghívott anyukájához egy jó kis vacsorára. Ilyen sok szeretettel még eddig senki nem fogadott minket. Gyuszi anyukája nagyon jó szakács. Köszi a sok jó falatot. Jól kezdődött a megérkezés a művházhoz is. Ilonka néni, a művház egyik dolgozója, nem találta a kulcsot, hát kempingbicajjal elindult hozni egy másolatot. 10 perc múlva már be is tudtunk menni a művházba:) Volt vagy 40 fokos meleg, amikor a Thrash Inside kezdett. Olyan igazi összeesős hőség. Azért derekasan lenyomták a bulit. Olyan pogózás volt rájuk, hogy ilyet még nem is láttam. Jól zenélnek a gyerkőcök. Amikor mi következtünk szokásos szerencsénkhez mérten a közönség nagy része visszatért valami sátras buliba, ahonnan csak a Thrash inside kedvéért jöttek el. Szóval persze ez pont a pogós társaság volt. Sajnos nem is érdekelte őket a Beyond, még a belehallgatás erejéig sem. Mindenesetre akik maradtak, azok kitettek magukért sok-sok tapssal és visszahívással. Oly sok jó szót kaptunk a végén, hogy már azért is megérte elmenni Farmosra. Sajnálom, hogy a pogózósok elmentek, mert akkor lett volna igazán teljes a buli. Nehéz a befutás. Még szerencse, hogy Gyuszitól kaptunk egy DVD-t, amin egy Slayer Rock am ring es koncertje is szerepelt. Hú!!! Visszajött az életkedvem. Annyira jól nyomják...2007.07.17 Videók a Hanyi partiról
A Hanyi parti fesztiválon úgymond műsorkiegészítők voltunk és az utolsó pillanatban kerültünk be a fellépők névsorába. A hajnal kétórás kezdés látszik is a videókon. A nézőtéren már csak az ottalvós emberkék maradtak. A szinpad és a hangosítás viszont olyan jó volt, hogy a videókat mégis feltettük a honlapra. Itt legalább teljes hosszban meghallgathatók a számaink úgy, ahogy most játtszuk őket. Sajnos törölnünk kellett sok régi felvételt emiatt.2007.Júl. 06Hevesvezekény,Hanyi-parti fesztivál

Tudtuk, hogy ez lesz, hát bejött. Hajnal 1.30-ra lettünk beírva és kezdtünk úgy 2 körül. Ez jó is lett volna, ha tele lett volna a fesztivál sátras, ottalvós nézősereggel, de inkább a helyi lakosság képviseltette magát a koncerten. Ők láthatóan nem a zenekarok miatt jöttek, hanem kimondottan a P.Mobil miatt. Én eddig nem voltam Mobil koncerten (szégyen) így most látva őket, nagyon tetszett a műsoruk. Méltán Magyarország egyik büszkesége a csapat. Amint befejezték a koncertjüket, bámulatos dolog történt. A közönség (voltak vagy 600-an) varázsszóra mintha csak összebeszéltek volna elindult a kijárat felé. Nem a kocsmába, hogy megbeszéljék koncertélményüket, nem a Toy-toy-ok felé, hogy leengedjék a fáradtgőzt, egyenesen a kijárat volt a céljuk. Egy "Kiss" utánzó banda jött utánuk, névszerint Kiss forever, azt hiszem. Annyira Kiss-esek, voltak, hogy teljesen. Rajtuk is alig volt néző, de rajtunk már csak 15-20 fős közönség maradt, akik álmos tekintettel nézték végig az atomgyors thrashmetálunkat. Jó volt, hogy amikor felpakoltuk a cuccot, éppen mellszépégverseny bemutató volt, így két majdnem meztelen nőt kerülgettünk hagfalainkkal a szinpadon. Babut meg is lovagolta az egyik. Ezt pont nem láttam sajnos:( Visszatérve a témához: tavaj is ugyanilyen időpontban léptünk fel és ugyanilyen nézőszámunk volt. Ha maga a Slayer játszott volna helyettünk, lehet hogy rajtuk sem lettek volna többen. Hevesvezekény az egy ilyen hely. Örülhetünk, hogy egyáltalán beszúrtak minket, mert 100 zenekar jelentkezett Éva, a szervező szerint. Nagyon jó volt a színpad, a keverés. Köszönjük a meghívást és köszönjük, hogy aki ott maradt az nem is ment el. Volt ott két illető a végén, akik kissé megkeserítették a életünket, mert megvádoltak minket, hogy mi loptuk el a Jager-üket hangosan kiabálva, hogy a rohadt rokkerek itták meg a drága italukat. Hát nem erre számítottunk, mert mi még életünkben nem rövidítettünk meg senkit. Gyerekek ez nem volt szép tőletek. Igyatok kevesebbet és vigyázzatok jobban a piára. Ha valakit megvádoltok, legyen alapja is. Szóval jó volt a buli, mert készült egy jó kis videófelvétel, amit nemsokára ki is rakunk a honlapra.2007.07.01 Stúdióban is felvesszük a Holt Lelkek CD-t
A Holt Lelkek immár csak demónak nevezhető, mert az egészet újravesszük. Igen sok változás lesz benne. Az egyik meghatározó dolog az lesz, hogy visszahangoltuk a gitárokat "E"-re. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk többé lehangolva. Ennek az volt az oka, hogy visszahallgatva a koncertfelvételeinket az ének nem tetszett igazán. Érezhető volt, hogy ez a hangnem túl mély nekem. A másik dolog, hogy végre Babu is megelégedett a jelenlegi gityóerőlködőjével (persze mindenkinek tetszik), tehát ezzel még jobb lehet a hangzás. A harmadik dolog, hogy egyszerűen nem tudtuk elérni saját körülményeink között azt a brutál hangzást, amit szerettünk volna. Negyedik, hogy végre a koncertek- a gitárfelhangolás és egyebek miatt mára beérni látszanak a számok és most visszahallgatva már úgy érezzük, hogy megéri újravenni az anyagot. Tervünk, hogy régi számainkat is felvesszük, ha nem is mindet, de sokat.2007.jún 29. Budapest, Kék Yuk-Slayer klub

Nagyon jó hely ez a Kék Yuk. Jó az állandó hangosítás, jó a színpad (még öltöző is van). A neten keresgélve akadtam a Slayer klubbra és addig írogattam a szervezőnek, amíg váratlanul azt a választ kaptam, hogy mehetünk játszani. Örültem a meghívásnak és nem is alaptalanul. Ennyi dícsérő szót régen kaptunk mint a koncert után. A Thrash Inside máris közölte, hogy szívesen látnak majd minket egy-két koncerten, ahol ők is játszanak. Jó gyerekek és jó zenét játszanak. Jó volt ez a buli. Feltöltődtem tőle.2007.Jún. 23 Budakalász Omszki tó, szabadtéri buli(Beyond,Morfium,Dantes,Médium)
Örülünk, hogy meghívást kaptunk erre a bulira a Dantes-től. Jó hely ez az Omszki tó. Igazi strandkörnyezet. Jó idő volt, jót zenéltünk és a közönséget sem riasztottuk el:) A szabadtéri színpad mögött még kolbászt is sütöttek nekünk kedves emberek. Nagyon jól esett. Jó volt a sör is és jókat beszélgettünk a Morfiummal.2007.05.23 A 2007.Május.12.-i Extreme Flying Circus videói
Igen jó hangulatban telt a koncert. Utánunk a No Thanx következett. Volt nagy sikongás a lányok közt:)2007.Máj. 20 Gyöngyös, Fő tér, Bornapok,Beyond, 21:00
A Bornapok harmadik napjának zárózenekara voltunk. Elég kipihentek lehettek a nézők:) Kicsit gáz volt, hogy csúszás volt a kezdési időpontokban így egy csomó zenekar csak 2-3 számot játszhatott. Velünk kivételeztek egy kicsit, mert mi 3/4 órát játszhattunk a végén. Viszonylag sokan néztek minket, de hangulatot itt már nem tudtunk kicsikarni az emberekből. Végülis örülhetünk annak, hogy egyáltalán még volt erejük megnézni minket. Ez sem volt rossz buli, de igazából a bornapokra nem kimondottan a thrash közönség jár.2007.Máj. 12 Sástó, Mátra BOB pálya, Kobánya, Extreme Flying Circus (akciósportok fesztiválja a központi Mátrában) Beyond: 18.30-kor
Már amikor a sástói bobpályához értünk, láttuk, hogy nem lesz ez olyan rossz buli. Már akkor volt ott úgy 200-300 ember és látszott, hogy koncertet nézni jöttek el. Más dolog, hogy a többség a divatos tinibanda a NoThanx miatt jött. A koncert szerencsére elhúzódott, így már sötétedett, amikor mi jöttünk. Nagy színpadon sok embernek játszani: ez most bejött. Eredetileg azt hittem, hogy a közönség csak a NoThanx öltözője felé sikoltozik (érdekes, hogy nekünk nem volt öltözőnk hahaha!), de visszanézve a videót, örömmel tapasztaltam, hogy a mi zenénk is bejött nekik és valójában nekünk sikoltozott a sok tinilány (és persze ordított a sok rockersrác). Jó volt itt játszani. Köszi a Radír szervezését.2007.Ápr. 27 Budapest, Óborozó, (VI. Ó utca 37) 19:00
Ez a második Óborozós bulink volt. Szintén csak 3-4 forduló után találtunk parkolót. Nehéz eset. Itt már 4 zenekar is fellépett. Itt játszott a 3rd alternative, egy hard core banda társaságában és fellépett egy lengyel banda is a Mizar. Ezek grind core jellegű zenét nyomtak. Vicces volt az énekes magyar kiejtése és az is, hogy a számok közti felvezetőszöveget viccelődve szerényen és halkan mondta el, majd amikor beindult a zene, átváltott állatba. 1-2 perces számaik voltak. Cseréltünk CD-t is. Nekem nagyon bejön a zenéjük. Ezt is Tátrai Balázs a 3rd alternative-ből szervezte. Köszönjük! Balázs ezután azt mondta, hogy őszig leáll a szervezéssel.2007.Ápr. 26 Budapest, Rocktogon, 1060, VI. Mozsár u. 9 19:00
Az óborózóban jegyet szedő Balázs (egyébként 3rd-alternative tag) hívott meg minket a Rocktogonba (köszi!). Ismét reméltük, hogy Budapest népe beárad a klubba egy jó kis thrash-re, de sajnos itt sem így történt. 15-20 ember jött el. Azért jó kis buli volt. A mi nevünk egyébként semmilyen szórólapon ill. plakáton nem szerepelt, mert úgy tudtunk menni, hogy az Aquincum visszamondta a fellépést és helyettük beugortunk.2007.04.26 Első demónk 1987-ből.
A Beyond legelső demója is kikerült a honlapra. A minőség természetesen az akkori kornak megfelelően kissé szegényes. A zene viszont nagyon jó.2007.04.20 Kritikák.
Két kritika linkjét is kiraktuk a honlapra a Zene menüpontban2007.04.12 1992-es Fuck Yourself demo.
1992-es felvételek kerültek a honlapra. Ezek a Fuck Yoursef demónk részei. Akkoriban először jelent meg magyar nyelvű verzió is a Beyondtól. A honlapra az angol változat került.2007.Ápr. 06 Budapest, Óborozó, (VI. Ó utca 37), MORFIUM-mal
Azt hittük meghódítjuk pestet egy csapásra. Így mentünk az óborozóba. Parkolni szinte lehetetlen a hely körül 3-4 kört meg kellett tenni a környéken, amíg találtunk helyet. Az Óborozón látszott, hogy nem igazán a zenélésre van tervezve. Lambériázott falak, normál szobai világítás. Ennek ellenére még volt egy dobemelvény is a sarokban és elég jó koncerteket is lehetne adni. A budapesti közönséget azonban nem tudtuk megnyerni, mert sajnos alig jött valaki. Itt ismertük meg Balázst a 3rd-alternative-ből, aki meg is hívott minket a Rocktogonba.2007.03.28 1989-90-es koncertfelvételek.
Két koncertszámot tettünk fel a zene menüpont alá. Rossz minőségűek, de aki akkoriban ismerte a Beyondot, annak jó emlék lehet. Töröltük viszont a Felszakadt múlt és a Van tűz van jég demót. Azok nem mi voltunk:)2007.03.27 1988-es demó.
Újabb ősi demónk került a honlapra 1988-ból. With Crazy Eyes. Monó is, kissé kopott is, de a miénk!!!2007.Márc. 23 Jászberény, Tiszti klub, Living Force-al

Egy lepusztult pinceklub volt ez a hely. Ezt persze nem rossz értelemben írom, mert az ütött kopott hely egy nagyon jó klubot rejt. A közönség is pont jó volt. Tetszett nekik a thrash. Szivesen mennénk még oda játszani. Köszönjük a Living Force-nak a meghívást!2007.03.23 Jászberény, Koncert: Tiszti klub pince.
Visszatér belém a lélek minden koncert után. A hangulat óriási, úgy mint régen, 1986 környékén. A thrash zenére igenis van igény. Nem csodálom viszont, hogy a közönség elpártolt tőlünk úgy tíz éve, ugyanis mostanában hallgatom vissza a demóinkat és van olyan, amit már magam sem szivesen teszek be. Valóban, már a legelején elkezdtünk átállni a thrash irányból a lágyabb metál irányvonalak felé és ezt akkoriban észre sem akartuk venni. Most érzem igazán milyen erő él a thrash-ben, ha azt jól csináljuk. Ez a mostani munkánk valóban az ősi 86-os évek irányvonalát idézi és nagyon jó játszani. Azt mondja a közönség, hogy a koncertek még százszor jobban sütnek, mint a lemez. Én is úgy érzem. Jó volt Jászberény. Köszi mindenkinek, aki ott volt.2007.03.22 1991-es demó.
Ősi demónk került a honlapra 1991-ből. Az End Of Civilization-t egy ismerősöm adta nekem, mert az enyém eltünt. Tegnap bedigiztem, és már hallgatható. Kis minőségjavításon is átesett. A kazin találtam még egy rövid Nagy Feró Garázsbeszédet is. Eléggé dagadt a lelkem, mert igen jó kritikát mondott rólunk. Az is ott van.2007.Feb. 16 Verpelét-közösségi ház, +MÁTRIX, +ZYON
Nagyon jó kis hely Verpeléten ez a klub (elfelejtettem a nevét), de sajnos itt olyan kevés volt a közönség, hogy ez besötétítette ennek a jó kis klubnak a fényét. Az akkusztika elég borzasztó volt, de valószínüleg ez javult volna megfelelő nézőszám esetén. Itt egy gyöngyösi banda is játszott, de alig lehetett kivenni, hogy mit játszanak a rossz akkusztika miatt. Azért érezhetően jó zenét nyomtak. A másik banda pedig mindenféle divatos (Pl Tankcsapda) zenéket játszott.2007.Feb. 10 Jászárokszállás, Teke klub, MORFIUM-mal.

A Morfium hívott meg a valahanyadik (azt hiszem hatodik) születésnapi bulijára. Ez volt az első koncertünk, ahol ismét eredeti thrash zenét nyomtunk az egész este. Hú de beindult a közönség. Jó volt átállni az eredeti zenei stílusunkra, a thrash-re. Köszönjük a Morfiumnak a meghívást! Hűűűűűű! Akkora buli volt, hogy visszaszereztük minden életkedvünket. Utoljára akkor volt ilyen sikerünk, amikor még az ősi thrash zenét játszottuk a 80-as években. Jó, hogy visszaálltunk erre a műfajra. Jöhet 16-án Verpelét:)2007.01.22 KÉSZ A CD.
Minden felvétel megvan. Ugorj a zenék menüpontra!!!!!!!!!!2007.01.18 Az ének kész.
Minden énekfelvétel megvan. Csak egy kis dobfelvétel és felrakjuk az ízelítőket.2007.01.15 Az ének nagy része is felvételre került.
7 szám a 11-ből fel lett énekelve. A hátralévő 4 szám énekét szerdáig felvesszük. Utána már csak a dobfelvétel van hátra. Nagyon NAGYON!!! ütős és egyedi lesz az anyag.2007.01.09 Itt vannak a mikik.
A rendelt mikrofonok megérkeztek. Két három hét és lesznek új dalok, új felvételen:)2007.01.08 Új számok alakulnak: a szólók is elkészültek.
A szólók is felvételre kerültek. Már csak dob és ének van hátra. Állat lesz.2007.01.03 Új számok alakulnak.
11 szám teljes gitárfelvétele megtörtént (a szólókon kívül). Már csak az ének és a dob van hátra. Stúdiómikrofonokat rendeltünk hozzájuk, de még nem érkeztek meg. A héten felvesszük a szólókat és ha megjönnek a mikrofonok (remélhetőleg még ezen a héten), akkor kb. két hét múlva kész az összes szám. A honlapra valószinüleg dalrészletek fognak felkerülni.********************2006-OS ESEMÉNYEK*****************.
2006.12.19 Új számok.
Január közepére remélhetőleg új számokat teszünk fel a netre! Elég gáz lenne, ha mennénk koncertezni és senki nem ismerne egy számot sem tőlünk:)2006.12.11 Koncertezni akarunk.
Már összegyűlt másfél óra koncertanyagunk. A zenekar koncertkész állapotban van. Szervezők készüljetek! Megyünk!2006.11.30 Próba hegyek.
Az új számunk honlapra helyezése után kis szünetet tartottunk a honlap fejlesztésében. Nagy mennyiségű próbába kezdtünk bele, hogy a számainkat majd koncerten is elő tudjuk adni. A felvételkészítést is szüneteltetjük ezalatt, főként azért, mert új mikrofonokat szerzünk be a lábdob felvétele miatt. Az énekfelvételhez is megrendeltünk egy új mikrofont. Amíg ezek megérkeznek, nem készítünk felvételt. Köszönjük a jó kritikákat (elolvashatjátok ezen az oldalon a "TI ÍRTÁTOK" rovatban) Megérte a thrash-re váltás:)2006.10.30 Ének felvétel.
A gitárhangot én már teljesen elfogadhatónak tartom. A basszus is igen ígéretes. A felvételt már legszivesebben felraknám a honlapra, de az ének még hagy némi kívánnivalót maga után. Ráadásul még egy másik új erősítőt is fogunk venni a másik gitárra, így várhatóan, legalább az egyik gitárt újra fogjuk venni az új cuccal. Szóval még mindig várni kell az első mintára. Szörnyű, de tudom, hogy megéri.2006.10.25 Nehéz munka.
Sajnos annyira kurva bonyolult a jó hangzást elérni, hogy ezt senki nem gondolta volna. még mi sem. A stúdiókörülményeink nem olyan rózsásak, mint egy igazi stúdióban. Mi egy garázsban vesszük fel az anyagot úgy, hogy soha nem halljuk azt, hogy mit veszünk fel, csak miután már felvettük. Örülünk, ha összehozzuk a teljes anyagot néhány hónap alatt. Egy számot viszont rövidesen felrakunk.2006.10.22 Alakul a gitárhang.
A gitárhangunk már közelít a tökéleteshez:) Még a basszust és az éneket kell újravennünk és úgy tünik kész lesz az első számunk alapverziója. Ha ez hallgatható minőségbe kerül, azonnal felteszem a honlapra a számot, vagy egy részletét.2006.10.18 Hangfelvétel. Új erősítővel, újult erővel.
Megvettük az egyik új erősítőt. Álítólag a Zanzibár gitárosáé volt a Peavey Triple XXX. Nagyon bíztató a hangja. A régi cuccunkkal, ha meggebedtünk volna, se tudtuk volna kihozni ezt hangkaraktert. Nnnna. Megnyugodhatunk és kezdhetjük a gitártfelvételeket.:) Mindörökké Thrash!2006.10.13 Hangfelvétel. Még mindig-mindig késünk.
A gitár hang még mindig nem jó. Nem tudjuk megcsinálni a felvételt a jelenlegi erősítőinkkel. Sajnos úgy néz ki, hogy újakat kell vennünk. Költséges lesz, de meg kell tennünk ezt a lépést ahoz, hogy a legjobb zenét tudjuk létrehozni.2006.10.11 Hangfelvétel. Még mindig késünk.
A gitárok hangjának beállítása sokkal nehezebb, mint hittük. Még a mai napig sem sikerült megfelelő hangot létrehozni. Vagy recseg, vagy cincog, vagy a mélyből szól. Addig pedig nem nyugszunk, amíg tökéletes nem lesz. Már nagyon szeretnénk kiadni legalább egy számot, mert tényleg nagyon szuper lesz. Ilyen még nem volt, ezt garantálom!!!!2006.10.06 Hangfelvétel. Késünk.
Már közel állunk a végső hangzásunkhoz. Kicsit késünk, de megéri, mert olyan anyag lesz, hogy ketté áll a fületek :)2006.09.22 Hangfelvétel
Ma úgy tűnik, beállítottuk a dobhangot. A basszusgitár hangjával nem sikerült végezni. Remélejük azért nem csúszunk túl sokat a letölthető szám elkészítésében.2006.09.15 Újra thrash-t fogunk játszani
Na ismét itt vagyunk. 15 éven keresztül egy hibernátorban éltünk és közben lassan de biztosan rossz irányba vittük a zenekart. 2006 közepén felébredtünk és megtaláltuk az eredeti zenei irányzatunkat. Nincs több rap-metal, nincs több hard rock. Visszatérünk az eredeti irányzatunkba, amivel 20 évvel ezelőtt sikeressé váltunk. A thrash a mi igazi zenénk és a felvételek már folynak. Várd az új dalokat! Várd a tiszta igazi thrash-t és mi elhozzuk. Olyan stílust fogsz találni, amilyet eddig még senki nem csinált. Reméljük, hogy szeptember végére már tudunk mutatni új szerzeményeket. Angol és magyar verziót is tervezünk. Para(Beyond énekes)2006.06.28 METALLICA blokk
18 perces Metallica blokkot tanultunk be. Ezt minden hosszabb koncertünkön el fogjuk játszani. Aki meg szeretné nézni, előtte menjen el WC-re és gondoskodjon hidegélelemről